Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Κλειστοί οι δήμοι από τις 15 έως τις 17 Ιουλίου

Την αναστολή της λειτουργίας των δήμων από την ερχόμενη Δευτέρα, 15 Ιουλίου έως και την Τετάρτη, 17 Ιουλίου, αποφάσισε η ΚΕΔΕ κατά τη σημερινή έκτακτη συνέλευσή της. Στις 15 και 17 Ιουλίου θα λειτουργήσουν οι κοινωνικές υπηρεσίες, ενώ, στις 16 Ιουλίου οι δήμοι θα κλείσουν στο πλαίσιο της γενικής πανελλαδικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ.

Το έπος της διαφθοράς στο Δημόσιο

Ασφαλιστικά ταμεία, δήμοι και ειδικά πολεοδομίες κρατούν τα πρωτεία διαφθοράς στο Δημόσιο, σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή, για το 2012.

ΕΚΤ: Τα 25.000 δημοσιεύματα που κατέστρεψαν την εικόνα της Ελλάδας την περίοδο 2009-2011

Οι δηλώσεις που έγιναν στη διάρκεια της οικονομικής κρίσης από Ευρωπαίους αξιωματούχους -ηγέτες κρατών και στελέχη της ΕΕ- για τη δημοσιονομική πολιτική και δημοσιονομική κατάσταση χωρών της Ευρωζώνης είχαν μετρήσιμο, εξαιρετικά αρνητικό, αποτέλεσμα στην «ψαλίδα» (spreads) των αποδόσεων των ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας σε σχέση με τις αποδόσεις των γερμανικών ομολόγων. Αυτό διαπίστωσε έρευνα οικονομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα με δημοσίευμα του οικονομικού πρακτορείου Bloomberg.

Ολοκλήρωση των διαδικασιών της 1ης Τακτικής Συνόδου της Κεντρικής Επιτροπής

Πραγματοποιήθηκε ,σήμερα 13 Ιουλίου, στην αίθουσα Κήπου της  Ρηγίλλης η 1η Τακτική Σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής της ΟΝΝΕΔ με θέματα Ημερήσιας Διάταξης τις Πολιτικές Εισηγήσεις του Προέδρου της ΟΝΝΕΔ, του απερχόμενου Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής, την εκλογή νέου Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής  καθώς και νέων οργάνων ΚΕΦΕ και Ελεγκτικής Επιτροπής. Στη Σύνοδο παρευρέθηκε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Ανδρέας Παπαμιμίκος, ο οποίος έκανε μία σύντομη τοποθέτηση και ευχαρίστησε όλα τα μέλη της ΟΝΝΕΔ για τη συνεργασία που είχαν τα τρία τελευταία χρόνια.

Παρακολουθήσεις πολιτών στην Ελλάδα – Τι λέει η αρμόδια Αρχή

Πλούσια σε εισαγγελικές διατάξεις, βουλεύματα δικαστικών συμβουλίων για άρση τηλεφωνικών απορρήτων, υποκλοπές, παρακολουθήσεις τηλεφώνων, αλλά και αναφορές για σημαντικές ελλείψεις στην πολιτική ασφάλειας των παρόχων είναι η έκθεση της Αρχής Διασφάλισης του Απορρήτου των Επικοινωνιών (ΑΔΑΕ) για το 2012.

Εκλογή Α. Τσώκου στη θέση του Γραμματέα Κ.Ε. ΟΝΝΕΔ

Ακόμη μια "δημοκρατική" διαδικασία της ΟΝΝΕΔ και κατ' επέκταση της ΝΔ, ολοκληρώθηκε. Αυτή της εκλογής νέου Γραμματέα ΟΝΝΕΔ.

ΩΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΓΕΡΜΑΝΙΔΑΣ ΚΑΓΚΕΛΑΡΙΟΥ

«Η Ελλάδα ακόμα αντιμετωπίζει δυσκολίες διότι η μείωση του προσωπικού στον δημόσιο τομέα είναι ένα θέμα που πρέπει να λυθεί» δήλωσε η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ σύμφωνα με το πρακτορείο MNI.

"Καμμένη" χώρα γίνεται η Ελλάδα - Ύφεση 0,6% και το 2014 προβλέπει το ΔΝΤ

Η πολιτική της εξοντωτικής λιτότητας και των μνημονίων που επέβαλε η Γερμανία καταστρέφει τον Ευρωπαικό Νότο. Τρία χρόνια μετά η Ελλάδα πηγαίνει απ’ το κακό στο χειρότερο και η τρόικα αρχίζει να «νίπτει τας χείρας της» για την αποτυχία, η Πορτογαλία οδεύει ολοταχώς για νέο πιο επώδυνο μνημόνιο με την κυβέρνηση έτοιμη να πέσει, η Ιταλία δέχεται τη μία υποβάθμιση μετά την άλλη και στην Ισπανία η ανεργία και η φτώχια καλπάζουν.

Γιάννης Κουράκος: «Συστρατεύομαι στον αγώνα του Μητροπολίτη Πειραιώς για την διατήρηση της Κυριακής αργίας»

Με αφορμή την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για την αναγκαστική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο βουλευτής Β΄Πειραία της Νέας ΜΕΡΑς κ. Γιάννης Κουράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και ΠΑΣΟΚ το πολυνομοσχέδιο

vouliarthro
Υπερψηφίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την φορολογία εισοδήματος και τα επείγοντα μέτρα εφαρμογής των νόμων 4046/2012 και 4127/2013.

Στάση εργασίας τα ΜΜΕ την Τρίτη

POESY
Τετράωρη στάση εργασίας για την Τρίτη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΕΔΥ, εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Σαμαράς αξιοποιεί τα διεφθαρμένα υλικά του ΠΑΣΟΚ

Ο Γ.Γ του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος και ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλος καθώς και οι βουλευτές  της Νέας Μέρας  κ.κ. Γ.Κουράκος και Ν.Σταυρογιάννης  εξέδωσαν από κοινού την παρακάτω ανακοίνωση :

Νέα «καρφιά« Κακλαμάνη για τη δημοτική αστυνομία

nikitas2
Ο Νικήτας Κακλαμάνης συνεχίζει να αντιδρά στην απόφαση της κυβέρνησης να εντάξει τη δημοτική αστυνομία στην ΕΛ.ΑΣ και δεν διστάζει να εκφράζει τις ενστάσεις του, όποτε του δίνεται η ευκαιρία.

Guardian: Η Microsoft επέτρεψε στην NSA την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών των χρηστών

Σημαντικό ρόλο στο δίκτυο παρακολουθήσεων της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών των ΗΠΑ (NSA) έπαιζε η Microsoft σύμφωνα με νέες αποκαλύψεις της έγκριτης βρετανικής εφημερίδας Guardian.

Αδιάβαστος ο Καμίνης

Πριν από κάποιους μήνες και συγκεκριμένα την πρώτη Κυριακή του περασμένου Ιανουαρίου ο κ. Καμίνης κάλεσε τους συμβούλους των επτά δημοτικών κοινοτήτων της Αθήνας για να εκλέξουν τους νέους Αντιπροέδρους του. Από το κάλεσμα αυτό λείπαμε όλοι οι σύμβουλοι τους συνδυασμού «Αθήνα Πόλη της ζωής μας», καθώς, μετά από μελέτη του νέου νόμου 4071/2012 περί τοπικής αυτοδιοίκησης, είχαμε όλοι αντιληφθεί ότι πλέον δεν υπάρχει θεσμός Αντιπροέδρου, οπότε η συγκεκριμένη διαδικασία δεν ήταν σύννομη.

Καθηγητής Γεώργιος Βάμβουκας: «Υπ. Οικονομικών και Τράπεζα της Ελλάδος ομολογούν την πλήρη κατάρρευση των στόχων του Μεσοπρόθεσμου»

Με αφορμή τα στοιχεία που δημοσίευσαν το υπουργείο Οικονομικών και η Τράπεζα της Ελλάδος για τα δημοσιονομικά στοιχεία της περιόδου Ιανουαρίου – Ιουνίου 2013, ο υπεύθυνος Οικονομικών της Νέας ΜΕΡΑς καθηγητής κ. Γεώργιος Βάμβουκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου

Barack-Obama-White-House
Σύμφωνα με πληροφορία που μετέδωσε το μεσημέρι το δίκτυο Fox News,  o Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα έχει συνάντηση με τον Έλληνα Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο, στις 8 Αυγούστου.

Η χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων

Nikos-Nikolopoulos
Βασική προϋπόθεση για τη λειτουργία της Οικονομίας σύμφωνα με τους κανόνες της ελεύθερης αγοράς, αποτελεί η ύπαρξη ενός υγιούς χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

12 Ιουνίου 1917(*): Η "μάχη της σημαίας" και η βίαιη κατάληψη της Θεσσαλίας από τον Γαλλικό στρατό

Στις 27 Μαΐου 1917 συναντήθηκαν στο Λονδίνο ο Γάλλος πρωθυπουργός Ριμπώ, ο υπουργός στρατιωτικών Παινλεβέ, ο Γάλλος στρατάρχης Foch και ο Γάλλος ναύαρχος Λεμπόν με τους Άγγλους ομολόγους τους. Η συνάντηση των κορυφαίων ηγετών της Αντάντ είχε ως μοναδικό θέμα την επίλυση του "Ελληνικού ζητήματος". Η Γαλλική αποστολή είχε ως σκοπό να εξασφαλίσει την Αγγλική συγκατάθεση για ελευθερία κινήσεων στην Ελλάδα. Στην συνάντηση αποφασίστηκε να σταλεί ω ύπατος αρμοστής της Αντάντ στην Ελλάδα ο Γάλλος γερουσιαστής Sarl Zonnart με εν λευκώ εξουσιοδότηση για να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια θα χρειαζόταν ώστε να εκθρονιστεί ο ουδετερόφιλος Βασιλιάς Κωνσταντίνος και να ενοποιηθεί το Ελληνικό κράτος υπό την φιλοανταντική κυβέρνηση του Βενιζέλου.

Reuters: Αντιμέτωπη με χρεοκοπία η εταιρεία “Praktiker”

Praktiker
Σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του πρακτορείου “Reuters”, η γερμανική εταιρεία “Praktiker”, η οποία δραστηριοποιείται και στην Ελλάδα, βρίσκεται αντιμέτωπη με το ενδεχόμενο χρεοκοπίας, καθώς δεν έχει εξασφαλίσει νέα χρηματοδότηση από τις τράπεζες στις οποίες έχει απευθυνθεί.

Στουρνάρας: Δεν καταργούμε το μέτρο των αποδείξεων

&
«Δεν καταργούμε το μέτρο της συλλογής αποδείξεων και θα καταθέσουμε σχετική διάταξη τον Σεπτέμβριο όπου το μέτρο θα συνοδεύεται από φορολογικά κίνητρα» ανέφερε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ο αρμόδιος υπουργός, Γιάννης Στουρνάρας, δεχόμενος έντονη κριτική από όλες τις πτέρυγες σε σχέση με την κατάργηση του μέτρου.

H Ντόρα “απασφάλισε”: Να ζητήσει συγγνώμη η τρόικα

Dora-Bakoyanni
(Photo Eurokinissi)
Τον θεσμικό χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ειδικότερα το βήμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη, για μια εφ όλης της ύλης πολιτική τοποθέτηση.

Χρήστος Ζώης: « Όποιος δεν ομολογεί ότι το πολυνομοσχέδιο περιέχει νέα δυσβάστακτα μέτρα, βαπτίζει το κρέας ψάρι»

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Νέα ΜΕΡΑ  κ. Χρήστος Ζώης, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Η ιστορία των φορο-επιδρομών στην Ελλάδα

Η φορολογία ανέκαθεν δημιουργούσε πολώσεις που σε αρκετές περιπτώσεις το αποτέλεσμα ήταν οδυνηρό όχι μόνο για τα λαϊκά στρώματα του πληθυσμού, αλλά ακόμα και για τους αστούς και τους τσιφλικάδες...

Αντώνης Τρίτσης: πράξη υποτέλειας η προσφυγή στο ΔΝΤ

Γράφει ο Όμηρος Ταχμαζίδης

Εκφάνσεις σαθρότητας: Οι εκπρόσωποι της σαθρής παλαιοκομματικής πολιτικής τάξης της χώρας αρέσκονται στο να αποδίδουν ευθύνες, για μύρια όσα, στους εκάστοτε αντιπάλους τους, χωρίς, φυσικά να έχουν ποτέ το σθένος να ασκήσουν έστω και την πιο υποτυπώδη κριτική στο δικό τους «βίο και πολιτεία» στα δημόσια πράγματα της χώρας:

Ο Ανδρέας Τσώκος νεός γραμματέας της ΟΝΝΕΔ

Αύριο αναμένεται η εκλογή του Ανδρέα Τσώκου στην θέση του γραμματέα της Κ.Ε.

Ο γιος του Παύλου Μπακογιάννη κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη

Kostas-Bakoyannis
Από την ίδια την… οικογένειά του δέχεται πυρά ο Κυριάκος Μητσοτάκης για την προώθηση των απολύσεων στο δημόσιο. Όπως υποστηρίζει ο “Βηματοδότης”, ο Κώστας Μπακογιάννης, γιος του Παύλου και της Ντόρας Μπακογιάννη, δηλαδή ανιψιός του Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνει λόγο για “τυφλή υπερκάλυψη ποσοτικών στόχων”, με αφορμή τις απολύσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, και το ξεχαρβάλωμα της δημοτικής αστυνομίας.

Σε απολογία ο Κόκκαλης για τη σύμβαση ΟΠΑΠ – Intralot

kokkalis
Σε απολογία για τις 18 Ιουλίου έχουν κληθεί, από τον ανακριτή υποθέσεων διαφθοράς Γ. Μαλλή, ο πρόεδρος της εταιρείας ΙΝΤΡΑΛΟΤ Σωκράτης Κόκκαλης και ακόμα 4 κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην επικεφαλής του ΟΠΑΠ, για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν απιστία σε βάρος του ΟΠΑΠ .

"Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας" το όνομα που προωθούν τα Σκόπια

Την αποκάλυψη πρότασης για ονομασία των Σκοπίων ως «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» προχώρησε ο αρχηγός του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI, Αλί Αχμέτι, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης των Σκοπίων, που προβάλλουν σχετικές αναφορές του ηγέτη του μεγαλύτερου αλβανικού κόμματος στην πΓΔΜ.

Spiegel: Οι off shore μετακομίζουν από την Κύπρο στη Λετονία

Latvia-eurozone
Δεν αποτελεί μυστικό ότι η Γερμανία ήταν η χώρα που έθεσε πρώτη από κάθε άλλη θέμα… φορολογικού παραδείσου στην Κύπρο, με υπονοούμενα για τις off shore κυρίως Ρώσων μεγιστάνων, μια συζήτηση που οδήγησε το μαρτυρικό νησί στα όρια της χρεοκοπίας.

Τα επαγγέλματα που θα εξασφαλίζουν εργασία την επόμενη 7ετία


Λίστα με 87 επαγγέλματα που προβλέπεται ότι θα έχουν αυξημένη ζήτηση στην αγορά εργασίας ως το 2020..

Δέκα παράφρονες δολοφόνοι της εποχής μας

Δεν είναι συγκλονιστικό πόσοι μανιακοί δολοφόνοι κυκλοφορούν ανενόχλητοι καθημερινά γύρω μας, ενώ την ύπαρξη και τα εγκλήματά τους τα μαθαίνουμε μόνο όταν συλλαμβάνονται;

Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Ο “άνθρωπος του Ιερώνυμου” που θέλει το τζαμί…

Diavleias-Gavrihl
Με τον διαγωνισμό για το τζαμί της Αθήνας να έχει κηρυχτεί άγονος, μερικά μόλις… λεπτά μετά την προκήρυξή του, αποκτά ιδιαίτερη σημασία το δημοσίευμα της “Washington Post” για την κατασκευή μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, στο οποίο αναφέρεται η στήλη “Μικροπολιτικός” των “Νέων”.

Πλεύρης: Ζω ως δικηγόρος, όσο δεν είμαι βουλευτής

Adonis-Georgiadis-Thanos-Plevris
Δίπλα στον Άδωνη Γεωργιάδη ως άμισθος σύμβουλος του Υπουργού Υγείας βρίσκεται πλέον ο Θάνος Πλεύρης, και με δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του “Alpha 9.89″ έδωσε ένα στίγμα των σκέψεών του.

Κοινή απεργία ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ στις 16 Ιουλίου

GSEE-ADEDY
Στην απόφαση να προχωρήσουν στην πραγματοποίηση κοινής απεργιακής κινητοποίησης στις 16 Ιουλίου, κατέληξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο πολυνομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση, για τις απολύσεις στον δημόσιο τομέα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Είστε Πειραιώτης; Σας αφορά

Τη δωρεάν σύνταξη και αποστολή φορολογικών δηλώσεων, χρήσεως 2012, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, έχει αναλάβει ο δήμος Πειραιά, σε συνεργασία με την Ένωση Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών Αθηνών - Πειραιώς.

NYT: Η λιτότητα έχει δηλητηριάσει την Ελλάδα

Angela-Merkel-Francois-Hollande
Στον απόηχο της προχθεσινής συνεδρίασης του Eurogroup, με την Ελλάδα να βρίσκεται στον πυρήνα του ενδιαφέροντος για την ευρωζώνη, οι “New York Times”  εμφανίζονται διστακτικοί για το μέλλον που έρχεται συνολικά για την ευρωζώνη.

Άρθρο-σοκ από το Spiegel: "Πώς οι Αλβανοί ετοιμάστηκαν για αντάρτικο στην Β.Ελλάδα"

Ένα αποκαλυπτικό για την εποχή και προφητικό για αυτό που έμελλε να ακολουθήσει, άρθρο του Spiegel του 2003 για την πιθανότητα αλβανικής εξέγερσης στην Ελλάδα και την μεταφορά χιλιάδων ατομικών όπλων από πιστόλια Μακάροφ και Τοκάρεφ, μέχρι AK-47 και RPG-7, φέρνει στην δημοσιότητα για πρώτη φορά το defencenet.gr.

Οι καλοκαιρινές διακοπές του Γιώργου Τράγκα στη Μύκονο [εικόνες]

Ο φωτογραφικός φακός του φωτοειδησεογραφικού πρακτορείου NDP βρήκε τον γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Τράγκα στο νησί των ανέμων, να κάνει τις καλοκαιρινές του διακοπές.

Στη γκιλοτίνα όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι - Με απόφαση υπουργού "κόβονται κεφάλια"

Με μία απλή υπουργική απόφαση χιλιάδες εργαζόμενοι του Δημοσίου θα μπορούν να στέλνονται στην ανεργία, αφού θα καταργούνται θέσεις, ειδικότητες ακόμη και ολόκληροι κλάδοι. Πρόκειται επί της ουσίας για κατάργηση της μονιμότητας στο Δημόσιο, αφού ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον υπουργό του οικείου υπουργείου θα μπορούν τη μία μέρα να απολύουν και την άλλη να προσλαμβάνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο.

H Μorgan Stanley "πέθανε" το succes story με υποβάθμιση των ελληνικών ομολόγων

Σε «ουδέτερη» θέση από «πρόταση για αγορά», υποβάθμισε τα ελληνικά ομόλογα η Morgan Stanley, καθώς θεωρεί πως το πολιτικό ρίσκο δεν έχει ξεπεραστεί, ενώ τα ερωτηματικά σχετικά με την επίτευξη των στόχων του προγράμματος διάσωσης αυξάνουν.

«Καρφί» για Σαμαρά από τον Συντονιστή της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας!

Δείτε τι έγραψε για τον Αντώνη Σαμαρά στο Facebook ο Συντονιστής της Χριστιανοδημοκρατικής Νεολαίας,Γιώργος Δρακούλης!

Λάθος συνταγή οι απολύσεις στο Δημόσιο με ανεργία 27%

Λάθος συνταγή οι απολύσεις στο Δημόσιο με ανεργία 27%

Ως λανθασμένη συνταγή χαρακτηρίζει η αμερικανική εφημερίδα New York Times την τελευταία απόφαση του Eurogroup διατυπώνοντας την άποψη ότι η Ελλάδα βρίσκεται ήδη σε κρίσιμη κατάσταση και η συμφωνία της Δευτέρας απλώς θα επιδεινώσει τα πράγματα.

Αυτοί είναι οι εννέα νέοι πρόεδροι Εφετών και οι δύο νέοι Σύμβουλοι της Επικρατείας

Τις προαγωγές δύο διοικητικών δικαστών σε συμβούλους Επικρατείας, και εννέα Εφετών σε προέδρους Εφετών αποφάσισε το εννεαμελές Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Διοικητικής Δικαιοσύνης.

Σωκράτης Κόκκαλης και πρώην κορυφαία στελέχη του ΟΠΑΠ το 2007 καλούνται να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς

Σε απολογία για τις 18 Ιουλίου έχουν κληθεί, από τον ανακριτή υποθέσεων διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο πρόεδρος της εταιρείας ΙΝΤΡΑΛΟΤ Σωκράτης Κόκκαλης και ακόμα τέσσερις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην επικεφαλής του ΟΠΑΠ, για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν απιστία σε βάρος του Οργανισμού.
Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά του ΟΠΑΠ καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον του ανακριτή για το αδίκημα της απιστίας, ενώ η κλήση στους κατηγορουμένους στελέχη της ΙΝΤΡΑΛΟΤ αφορά την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, κατηγορίες που απαγγέλθηκαν για σύμβαση προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού του Οργανισμού το 2007.

Πιθανά ονόματα για το νέο εκτελεστικό της ΟΝΝΕΔ

Η σύγκληση της πρώτης ΚΕ της ΟΝΝΕΔ ανοίγει το δρόμο για τον ορισμό του νέου εκτελεστικού. Με τον Αντρέα Τσώκο να έχει κλειδώσει για νέος γραμματέας ΚΕ, ο πρόεδρος της οργάνωσης αναμένεται να ανακοινώσει τις επόμενες μέρες ποιοι θα αναλάβουν να τρέξουν την ΟΝΝΕΔ.

Τι ψηφίζουν οι αναγνώστες του 4oktovriou (ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ)

Πατήστε παρακάτω για να δείτε τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης του 4oktovriou...

«Ξαφνικός θάνατος» αλά ΕΡΤ στο Δημόσιο – Ποιοι θεσμοί γκρεμίζονται

«Πονάει κεφάλι… κόψει κεφάλι»: Η λογική αυτή διατρέχει το κεφάλαιο «Δημόσιο» του νομοσχεδίου «σκούπα» που κατέθεσε η Κυβέρνηση.

Καθηγητής Γεώργιος Βάμβουκας: «Τα νέα εξοντωτικά και αντιλαϊκά μέτρα καθιστούν το δημόσιο χρέος μη βιώσιμο»

Με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή των Ελλήνων, ο υπεύθυνος Οικονομικών της Νέας ΜΕΡΑς καθηγητής κ. Γιώργος Βάμβουκας έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Πώς θα γίνονται οι «φοροανακρίσεις» από την Εφορία

Αναλυτικές οδηγίες στις Εφορίες για το πώς θα ελέγχονται οι υποθέσεις φυσικών προσώπων μέσω των έμμεσων τεχνικών ελέγχου έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης.