Σάββατο 2 Μαρτίου 2013

Βιβλίο - φωτιά για τη ζωή του Ανδρέα Μπάρκουλη

Ένα βιβλίο-φωτιά που αναφέρεται στη ζωή του Ανδρέα Μπάρκουλη ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει στην αγορά μέχρι τα τέλη Μαρτίου, αποκαλύπτοντας άγνωστα περιστατικά από τη ζωή του μεγάλου ηθοποιού.

Ο τ. Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας στους ΑΝΕΛ;


Ο πολιτικός του «μπαμπάς», ανεξάρτητος Βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος φαίνεται να έχει κλειδώσει την συνεργασία του Χριστιανοδημοκρατικού Κινήματος με τον Πάνο Καμμένο, αφού εμφανίστηκε στα περισσότερα προσυνέδρια των ΑΝΕΛ, σύμφωνα όμως με πληροφορίες είναι θέμα χρόνου και ο διαγραμμένος Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας, Γιώργος Δρακούλης να προσχωρήσει στους ΑΝΕΛ.

Μπουκωμένος με ζωντανά σκουλήκια!


Ο Charlie Bell από το Ηνωμένο Βασίλειο κατέχει μια θέση στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες ως τον άνθρωπο που μεταφέρει σκουλήκια με το στόμα του. 

Για την ακρίβεια μέσα σε μία ώρα μετέφερε από το ένα δοχείο στο άλλο 17 κιλά σκουλήκια.

Aπό άστεγος... ένας καθώς πρέπει κύριος

Σε καμία περίπτωση ο 45χρονος άστεγος Steve Rimmer δεν περίμενε ότι η ζωή του θα άλλαζε προς το καλύτερο από τη μία στιγμή στην άλλη.

Αποχαιρετιστήρια ξενάγηση στην Εθνική Πινακοθήκη

Μέχρι τη Δευτέρα θα είναι ανοικτή η Εθνική Πινακοθήκη. Θα κλείσει για εργασίες επέκτασης και θα ανοίξει ξανά, σε 850 ημέρες, δηλαδή τα Χριστούγεννα του 2015, εκσυγχρονισμένη και διπλάσια σε έκταση.

Παρασκευή 1 Μαρτίου 2013

"Δώρο" ο ΦΠΑ σε όσους επιλέξουν την Ελλάδα σαν "πύλη εισόδου" στην Ευρώπη


Να μετατρέψει τον Πειραιά σε ... Άμστερνταμ (!) και να ενισχύσει επιχειρηματικές κινήσεις (όπως τη συνεργασία Cosco-Hewlett Packard-ΤΡΑΙΝΟΣΕ) που θα καταστήσουν το λιμάνι του Πειραιά και τη χώρα ολόκληρη «πύλη εισόδου» εισαγόμενων προϊόντων από όλον τον κόσμο προς την Ευρώπη, επιχειρεί η κυβέρνηση.

ΜΠΡΑΒΟ στην Τράπεζα της Ελλάδος: Αναλαμβάνει την σίτιση 650 άπορων μαθητών

Η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρίθηκε θετικά σε αίτημα του Δημοτικού Βρεφοκομείου Αθηνών για τη σίτιση 650 άπορων μαθητών του Δημοτικού και αποφάσισε την οικονομική κάλυψη της καθημερινής σίτισής τους.

Τι αναφέρουν σε έγγραφό τους οι υπουργοί Εργασίας της Ε.Ε.

Πιο σθεναρές κοινωνικές πολιτικές πρέπει να ασκήσουν οι ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει κίνδυνος ραγδαίας αύξησης της ανεργίας, που θα υπονομεύσει την υποστήριξη των πολιτών προς την Ε.Ε. και τους θεσμούς της, ανέφεραν οι υπουργοί Εργασίας σε έγγραφό τους με ασυνήθιστα έντονη φρασεολογία το οποίο διανεμήθηκε σήμερα.

«Ο Πάπας Βενέδικτος είναι ομοφυλόφιλος»

Πλήθος πιστών συγκεντρώθηκε χθες στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στην τελευταία ακρόαση του Πάπα Βενέδικτου XVI την παραμονή της ιστορικής του παραίτησης.

Στο μικροσκόπιο για διαφθορά ο Μπερλουσκόνι

Νέα έρευνα για διαφθορά σε βάρος του Σίλβιο Μπερλουσκόνι βρίσκεται σε εξέλιξη στην Νάπολη, όπως αποκαλύπτει σήμερα ο ιταλικός Τύπος.

Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ οι πληροφορίες για τη μετακίνηση υπαλλήλων

Με την έναρξη της διαδικασίας για τη μετακίνηση των υπαλλήλων με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου (ΔΕ, Διοικητικών Καθηκόντων), οι οποίοι είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα, το ΑΣΕΠ ανακοινώνει ότι στην ιστοσελίδα του (www.asep.gr) αναρτήθηκαν όλες οι χρήσιμες πληροφορίες, οδηγίες και τα βήματα που πρέπει να κάνουν οι ενδιαφερόμενοι υπάλληλοι και φορείς.

Συγκεκριμένα, αναρτήθηκαν:

Ηλίας Κασιδιάρης: Ο Βενιζέλος βγήκε Ι3 στο στρατό!


Σκηνικό έντασης δημιουργήθηκε σήμερα στη Βουλή κατά τη διάρκεια της τροπολογίας για τις στρατιωτικές σχολές, η οποία τελικά αποσύρθηκε.

Στο μικροσκόπιο της τρόικας εφορίες και έσοδα

Στο μικροσκόπιο της τρόικας θα βρίσκονται έως και τα τέλη Ιουνίου οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών και της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων καθώς τα μέλη της τεχνικής βοήθειας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής θα κατευθύνουν και θα παρακολουθούν στενά τις αλλαγές στη φορολογική διοίκηση σε ένα πλήθος τομέων από την είσπραξη οφειλών έως και την εκπόνηση του Κώδικα Φορολογικών Διαδικασιών.

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ 63 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ

Στο μικροσκόπιο του ΣΔΟΕ έχουν μπει κατά προτεραιότητα οι λογαριασμοί των τριών συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου μαζί με τους λογαριασμούς άλλων 60 ατόμων, από τους μεγαλύτερους καταθέτες που περιλαμβάνονται στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο λαός « θέλει αίμα» αλλά «όχι άδικο αίμα»

Ο Β. Παπαγεωργόπουλος είναι ο πρώτος πολιτικός που περνά την πόρτα των φυλακών με δυσθεώρητη ποινή, ισόβια φυλάκιση, αλλά το έγκλημα της υπεξαίρεσης για το οποίο τον καταδίκασε το Δικαστήριο είναι σοβαρότατο.

Ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους

Τον κώδωνα του κινδύνου για τη βιωσιμότητα του κυπριακού χρέους κρούει η Bank of America Merrill Lynch, ενώ παρουσιάζει τις τέσσερις προκλήσεις με τις οποίες θα βρεθεί αντιμέτωπο το πρόγραμμα διάσωσης της οικονομίας.

Πού είναι και τι θα γίνει με τα 18 εκατομμύρια της υπεξαίρεσης;

Με την εσχάτη των ποινών που επιβλήθηκε στον Βασίλη Παγεωργόπουλο και τους πρώην συνεργάτες του, Μιχάλη Λεμούσια και Παναγιώτη Σαξώνη, οι οποίοι πήραν ήδη τον δρόμο των φυλακών, έπεσε η δικαστική αυλαία στην πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης στο δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο ρόλος της στείρωσης για το ζώο και την κοινωνία

Έχετε άραγε αναρωτηθεί από πού προκύπτουν όλα τα αδέσποτα; Είναι γεγονός πως ένα μεγάλο ποσοστό αδέσποτων ζώων προκύπτει από τα αστείρωτα, ιδιόκτητα ζώα, σύμφωνα με την Animal Action που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα από το 1959.

Τι δεν ξέρουμε για τους Αζτέκους

Την ώρα που οι Μάγια είχαν την τιμητική τους πρόσφατα, με το ημερολόγιό τους και το τέλος του κόσμου(!), ώρα να θυμηθούμε και τον άλλο μεγάλο λατινοαμερικανικό πολιτισμό.

Τι ξέρουμε λοιπόν για τους Αζτέκους;

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

Πού έχεις ελίτσα να σου πω τον χαρακτήρα σου...


1. Σημάδι στο "τρίτο μάτι" σημαίνει ότι ο κάτοχός του είναι...

Επιστολή Μητσοτάκη προς τους νέους


Διαβάστε την επιστολή του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη προς τους νέους και τις νέες, «τα μεγάλα θύματα της κρίσης», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, από την παρουσίαση του βιβλίου του:

Ο Καραμανλής “μίλησε”


Kostas-Karamanlis-Alexis-Tsipras
Σαφές μήνυμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και όσους διακινούν “γκρίζα” σενάρια αναφορικά με το πως βλέπει ο ίδιος τον Αλέξη Τσίπρα και το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης στέλνει ο Κώστας Καραμανλής, σύμφωνα με σχετικό ρεπορτάζ του “Ελεύθερου Τύπου”.

Από το βατήρα στα κάγκελα

Το θέμα δεν είναι πώς τσαλακώνεται το όνομα ενός ανθρώπου που έφερε, εν πλήρη κομψότητα, περήφανα το προσωνύμιο ο "ατσαλάκωτος". Το ζήτημα είναι πώς κατάφερε ο ίδιος να το τσαλακώσει και να το αμαυρώσει.Το χειρότερο, ωστόσο, είναι να εκλιπαρεί μέσω των συνηγόρων του να του αναγνωρισθεί το ελαφρυντικό του ....

Εγκατέλειψαν τον Καρατζαφέρη και οι … τελευταίο

Έξι νέες ηχηρές παραιτήσεις από το ΛΑΟΣ με … αιχμές «Άδειασαν» το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη μέσα σε λίγα 24ωρα καθώς κορυφαία στελέχη που ήταν πολύ κοντά στον Πρόεδρο υπέβαλαν την παραιτήσεις τους από το κόμμα. Μετά την παραίτηση Κοραντή, το...
taxalia.gr παρουσιάζει την επιστολή που έστειλαν άλλα 5 στελέχη στον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ με την οποία του γνωστοποιούν την παραίτησή τους.

Πώς θα γίνει η Αθήνα σε λίγα χρόνια

«Η Αθήνα αλλάζει και μαζί της αλλάζουμε κι εμείς». Με αυτό το μότο είχε ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την πεζοδρόμηση του κέντρου της Αθήνας. 

Οι αλλαγές που θα φέρει στην Αθήνα το «rethink Athens» είναι πραγματικά συγκλονιστικές. Και αποτυπώνουν –εικονικά για την ώρα- μια διαφορετική πρωτεύουσα που θα προσελκύει το ενδιαφέρον τουριστών και όχι μόνο, όπως άλλωστε ελπίζουν και οι ιθύνοντες αυτής της προσπάθειας.

Αποζημιώνουν τους κατόχους καρτών


Εντός του Μαρτίου αναμένεται να αποζημιωθούν οι κάτοχοι καρτών απεριόριστων διαδρομών για τις συνεχόμενες απεργίες των μέσων μαζικής μεταφοράς.

Η προφητεία που θέλει τον επόμενο Πάπα να είναι... ο τελευταίος

Πριν καλά κοπάσει ο θόρυβος για την (αποτυχημένη όπως αποδείχτηκε) προφητεία των Μάγια για το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου, ένα νέο σενάριο καταστροφής έρχεται να το αντικαταστήσει.

Σύνταξη στα 60 για 300.000 ασφαλισμένους


Δημόσιοι υπάλληλοι εργαζόμενοι σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα αλλά και ελεύθεροι επαγγελματίες έχουν δικαίωμα συνταξιοδότησης στα 60.

Σφίγγει ο κλοιός για πρόσωπα που εμπλέκονται σε υποθέσεις διαφθοράς


«Ήδη, η ασυλία των “επωνύμων” τελειώνει και μαζί το καθεστώς ατιμωρησίας των ισχυρών…». Αυτά είχε πει  ο πρωθυπουργός στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του και κάποιοι το εξέλαβαν ως μια ακόμη υπόσχεση που δε θα υλοποιηθεί.

Δεν αποκλείεται μείωση του κατώτατου, επαναλαμβάνει η Δαμανάκη

Τη δήλωσή της ότι για την Κομισιόν είναι ανοιχτό το θέμα της περαιτέρω μείωσης του κατώτατου μισθού, επανέλαβε η Ελληνίδα επίτροπος Μαρία Δαμανάκη, μιλώντας στον Βήμα 99,5.

Σε ισχύ από το απόγευμα η παραίτησή του

Ιστορική μέρα σήμερα για το Βατικανό αφού για πρώτη φορά εδώ και επτά αιώνες ένας εν ζωή πάπας θα εγκαταλείψει με τη θέλησή του την θέση του.

Ποιοί ανέτρεψαν τον Παπανδρέου;


Evangelos-Venizelos-George-Papandreou
H… αταίριαστη σχέση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Μιχάλη Καρχιμάκη, επιβεβαιώθηκε για πολλοστή φορά χθες, με όσα είπε ο άλλοτε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και διαχρονικός “παπανδρεϊκός”, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της “κίνησης των 75″, ενόψει του Συνεδρίου του Κινήματος.

Βενιζέλος: Το ΠΑΣΟΚ είναι γάτα εφτάψυχη!


venizelos
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος κήρυξε την έναρξη του συνεδρίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως πρόκειται για το «πιο δυναμικό και ελπιδοφόρο» προοίμιο για το συντακτικό συνέδριο του Κινήματος, «το συνέδριο της ανασύστασης της παράταξης, το συνέδριο που εγγυάται την ανάκαμψη της πατρίδας μας».

“Διαβατήριο” η συμφωνία με την Philip Morris


Athanasios-Tsaftaris
Υπεγράφη στο Μέγαρο Μαξίμου παρουσία του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά η συμφωνία με την Philip Morris, για την αγορά του 50% της παραγωγής καπνών ανατολικού τύπου, για τα επόμενα τρία χρόνια.

Ανακοινώθηκε η σύνθεση της νέας κυβέρνησης της Κύπρου


Nikos-Anastasiadis
Ανακοινώθηκε το μεσημέρι και επισήμως η σύνθεση του νέου υπουργικού συμβουλίου της Κύπρου, μετά την εκλογή του Νίκου Αναστασιάδη στο αξίωμα του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.

“Μετά το αποτέλεσμα στην Ιταλία, η Ευρώπη δεν πρέπει να παραμείνει… κουφή”


Pier-Luigi-Bersani
Η σημειολογία του εκλογικού αποτελέσματος στην Ιταλία, και οι επιπτώσεις του για το μέλλον της ευρωζώνης, ακόμη και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελούν κεντρικό θέμα συζήτησης και αναλύσεων στη Γηραιά Ήπειρο, αλλά και στην άλλη όχθη του Ατλαντικού.

H ΔΡΑΣΗ για την ποινική δίωξη για χρέη άνω των 5000€ στο Δημόσιο


Η ΔΡΑΣΗ θεωρεί ότι η εντολή που δόθηκε από τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων στις εφορίες να ασκήσουν ποινικές διώξεις σε όσους οφείλουν πάνω από 5.000 ευρώ στο Δημόσιο είναι κοινωνικά άδικη και δεν λαμβάνει υπόψιν τις δεδομένες συνθήκες στις οποίες καλούνται να επιβιώσουν χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά.

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Ετοιμάζεται ο Τιτανικός 2


Ενα όνειρο μπορεί να χρειαστεί 100 χρόνια και πλέον για να γίνει πραγματικότητα και αυτό υπόσχεται ο εμπνευστής του Τιτανικός 2, Κλάιβ Πάλμερ. Ο Αυστραλός μεγιστάνας παρουσίασε χθες σε συνέντευξη τύπου την εικονιζόμενη μακέτα-αντίγραφο του θρυλικού και τραγικού πλοίου.

Οι Έλληνες κήρυξαν… στάση πληρωμών για τα δάνεια


Bank-of-Greece
Οκτώ στα δέκα νοικοκυριά που έχουν δάνειο (84%) εμφανίζουν δυσκολία και αδυναμία στην αποπληρωμή του!

Δημοσιογράφοι και εφοπλιστές σε λίστα για «μαύρο χρήμα»


Γενικοί και ειδικοί γραμματείς, δημοτικές αρχές, εισηγητές επενδυτικών σχεδίων, επιβλέποντες μηχανικοί, μέλη Αρχών και επιτροπών, περιφερειάρχες, ιατροί διευθυντές ΕΣΥ, δημοσιογράφοι, πρόεδροι και στελέχη ΝΠΔΔ/ΝΠΙΔ, σωφρονιστικοί υπάλληλοι, μέτοχοι και εταίροι ΜΜΕ μεταξύ των ονομάτων υπεράνω υποψίας στη λίστα Νικολούδη που έδειξε 335 περιπτώσεις για μαύρο χρήμα και φοροδιαφυγή.

Νοοτροπίες Ελλήνων και Αυστριακών


Συγκρίσεις και παραλληλισμοί για τη νοοτροπία και τη θεώρηση της ζωής, από τη μια από τον μέσο Έλληνα και από την άλλη από τον μέσο Αυστριακό, ήταν το θέμα της λογοτεχνικής βραδιάς, με τη συνοδεία της ανάλογης ελληνικής λαϊκής και έντεχνης μουσικής, που διοργανώθηκε με αθρόα συμμετοχή Ελλήνων και Αυστριακών, στο Μουσείο «Χόφμομπιλιενντεπο» της Βιέννης, όπου πρόσφατα ολοκληρώθηκε, έπειτα από τέσσερις μήνες, η έκθεση «Η Σίσσυ στην Κέρκυρα».

Όταν η Ελλάδα διέγραψε το χρέος της Γερμανίας


Με την υπογραφή της συμφωνίας για την διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο στις 27 Φεβρουαρίου του 1953 η γερμανική μεταπολεμική οικονομία έθετε τα θεμέλια του μετέπειτα «οικονομικού θαύματος», πιστεύει η Γερμανίδα ιστορικός Ούρσουλα Ρόμπεκ- Γιασίνσκι από το Πανεπιστήμιο της Στουτγάρδης:

Πολλοί οι συνειρμοί που γίνονται για την ΟΝΝΕΔ...

Τις μέρες της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή θυμίζουν οι διεργασίες για την αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία της ΟΝΝΕΔ. Τότε, όταν ξεκινούσε η κούρσα, φαινόταν πως υπήρχε ένα ξεκάθαρο φαβορί, ένα αουτσάιντερ και μια τρίτη υποψηφιότητα από τη Θεσσαλονίκη.
Πολλοί και ανάλογου περιεχομένου είναι και οι συνειρμοί που γίνονται για την ΟΝΝΕΔ.

Το δόλωμα Μπερσάνι για την εξασφάλιση ψήφου εμπιστοσύνης


Bersani monti silvio
Με όπλα στη φαρέτρα φαίνεται ότι πηγαίνει ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς Pier Luigi Bersani στο Κοινοβούλιο για να πείσει τα μέλη του ώστε να του παράσχουν ψήφο εμπιστοσύνης.

Deutsche Welle: «Χωρίς νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους δεν υπάρχει σωτηρία»


Την Γερμανία του 1953 με την σημερινή Ελλάδα παραλληλίζει το δημοσίευμα της Deutsche Welle, με αφορμή τα 60 χρόνια από την συμφωνία του Λονδίνου για διαγραφή του προπολεμικού γερμανικού χρέους, ενώ σημειώνεται πως χωρίς διαγραφή του ελληνικού χρέους σήμερα, δεν πρόκειται να υπάρξει σωτηρία. «Το χρέος της χώρας είναι μεγάλο. Η εμπιστοσύνη των δανειστών έχει κλονιστεί» αναφέρει η εφημερίδα.

Σε ισόβια κάθειρξη καταδικάστηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος


Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίζει το δικαστήριο για Μ. Λεμούσια και τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, καθώς θεωρεί ότι έχουν προκαλέσει ζημίες στο Δημόσιο και πριν το 1999, οπότε και ξεκινάει το σκάνδαλο της υπεξαίρεσης, από άλλες μάλιστα διοικητικές θέσεις που κατείχαν τότε στο δήμο.

Τα κατά Γκέμπελς «μεγάλα ψέματα» του κ. Τσίπρα


Δεν γνωρίζω αν – και με ποιο τρόπο – ο ΣΥΡΙΖΑ προετοιμάζεται για την εξουσία, αλλά, όπως αποδεικνύεται, δεν είναι και πολύ εύκολο να αποκρύψει το γεγονός ότι η πραγματικότητα είναι μία και μοναδική.

Ο Λεκανοπεδιάρχης...

Ρε Δημήτρη πρόσεχε σε ποιες σελίδες κάνεις like!

Νέα Δημοκρατία: Τα χαλάνε στη μοιρασιά στον ΣΥΡΙΖΑ (video)


Ανακοίνωση εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία με αφορμή τις αλληλοσυγκρουόμενες, όπως υποστηρίζει, δηλώσεις των στελεχών του για τον κατώτατο μισθό.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα επαναφέρει τον κατώτατο μισθό, πότε άμεσα, πότε σταδιακά…

Αιφνιδιαστική πρόταση Βαρουφάκη για ΔΝΤ και Ελλάδα


Giannis-Varoufakis
Μια ανατρεπτική πρόταση για την Ελλάδα και τη σχέση της με την τρόικα των δανειστών, κατέθεσε μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, ο Γιάννης Βαρουφάκης.