Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2013

Oι διαγωνισμοί ΤΡΑΙΝΟΣΕ και ΕΕΣΣΤΥ προχωρούν στη Β’ Φάση

treno-ose
Τα τρία (3) επενδυτικά σχήματα που εισέρχονται στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενέκρινε το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ.

Ειδικότερα, ενέκρινε κατά τη σημερινή του συνεδρίαση τα εξής:
- Κοινοπραξία (Open Joint Stock Company) μεταξύ της Ρωσικής κρατικής εταιρείας Russian Railways (Rossiyskie Zheleznye Dorogi – RZD) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ AE Συμμετοχών, Ακινήτων, Κατασκευών (ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ)
- SNCF Participations SAS, θυγατρικής εταιρείας της κρατικής εταιρείας σιδηροδρόμων της Γαλλίας Societe Nationale des Chemins de Fer Francais (SNCF)
- S.C. Grup Feroviar Roman SA (GFR), ιδιωτικής σιδηροδρομικής εταιρείας της Ρουμανίας
Επίσης, εγκρίθηκαν τα τρία (3) επενδυτικά σχήματα που συνεχίζουν στη Β’ φάση του διαγωνισμού για την απόκτηση ποσοστού 100% του μετοχικού κεφαλαίου της Ελληνικής Εταιρείας Συντήρησης Σιδηροδρομικού Τροχαίου Υλικού Α.Ε. (ΕΕΣΣΤΥ ή ROSCO):
- Κοινοπραξία μεταξύ της RZD και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ
- SIEMENS ΑΕ ΗΛΕΚΤΡΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ
- Κοινοπραξία μεταξύ της Alstom Transport SA και της DAMCO Energy SA
Κατά τη Β’ Φάση του καθενός από τους δύο διαγωνισμούς, οι προεπιλεγέντες επενδυτές θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για το κάθε περιουσιακό στοιχείο και τους σχετικούς όρους της κάθε μιας από τις δύο διαγωνιστικές διαδικασίες.
Στην ίδια συνεδρίαση, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ, προώθησε τρεις (3) διαγωνισμούς αξιοποίησης ακινήτων στην τελική τους φάση για υποβολή δεσμευτικών προσφορών εντός του Νοεμβρίου 2013.
Ειδικότερα, το ΔΣ ενέκρινε τα τελικά σχέδια των συμβάσεων πώλησης μετοχών για την αξιοποίηση:
1. του ακινήτου στην Αστέρα Βουλιαγμένης
2. του ακινήτου στον Άγιο Ιωάννη Σιθωνίας Χαλκιδικής
3. των Ξενία Άνδρου, Σκιάθου και Τσαγκαράδας

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου