Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Μιχελάκης: Μαρμάρινη πλάκα στη Σταδίου για τα θύματα της Marfin

mixelakis
Να τοποθετηθεί μαρμάρινη πλάκα στη μνήμη των νεκρών εργαζομένων από τον εμπρησμό στο κτίριο της Marfin στην οδό Σταδίου ζητά ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης, με επιστολή που έστειλε στον δήμαρχο Αθηναίων, Γιώργο Καμίνη.

Όπως αναφέρει ο κ. Μιχελάκης, η επιστολή του έρχεται σε συνέχεια συνάντησης που είχε στο γραφείο του με τους γονείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της υπαλλήλου που πέθανε στις 5 Μαΐου μαζί με άλλους δύο συναδέλφους της εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε από ρίψη μολότοφ.
«Οι τραγικοί γονείς, τους οποίους συνόδευε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης, μου εξέφρασαν δικαιολογημένα παράπονα, καθώς τριάμισι χρόνια μετά τον άδικο χαμό της κόρης τους και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσακάλη, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τις αρμόδιες αρχές για να τιμηθεί η μνήμη τους», σημειώνει στην επιστολή του ο υπουργός Εσωτερικών.
Τονίζει ακόμη ότι ο πατέρας της άτυχης γυναίκας ζήτησε ως ελάχιστο δείγμα τιμής την ανάρτηση στην πρόσοψη του κτιρίου, μαρμάρινης πλάκας, αφιερωμένης στη μνήμη των θυμάτων που θα υποδηλώνει την αξία του σεβασμού στην ανθρώπινη ζωή και θα συνιστά απερίφραστη καταδίκη κάθε μορφής βίας.
«Με το πρίσμα αυτό και σε συνδυασμό με το ισχυρό σοκ που προκάλεσαν στην κοινή γνώμη οι δολοφονίες τριών νέων ανθρώπων, του Παύλου Φύσσα, του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φουντούλη, η ικανοποίηση του αιτήματος της οικογένειας Παπαθανασοπούλου καθίσταται επίκαιρη και επιβεβλημένη» υπογραμμίζει ο ΥΠΕΣ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου