Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Η Ελληνική Προεδρία απέκτησε λογότυπο

Logotypo-Ellinikis-Proedrias
Η Ελληνική Προεδρία στην Ευρωπαική Ένωση για το πρώτο εξάμηνο του 2014 έχει από σήμερα και επισήμως το λογότυπο της, όπως το παρουσίασε ο Ευάγγελος Βενιζέλος στο υπουργείο Εξωτερικών.

Το λογότυπο είναι μια λευκή βάρκα με μπλε φόντο, και σύμφωνα με την επιχειρηματολογία που ανέπτυξε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών, “έχει ξεκάθαρη ελληνική σφραγίδα και υπενθυμίζει σε όλους την αφήγηση της Ευρώπης που μας ένωσε μετά από ανείπωτες καταστροφές και παγκόσμιους πολέμους.
Το λογότυπο αναδεικνύει σε πρώτο πλάνο το E και το U του European Union, της Ένωσής μας, αλλά τα αποτυπώνει με έναν τρόπο ευρηματικό, ελληνικό, που παραπέμπει σε σχήματα ελληνικά, ντυμένα με ελληνικά χρώματα οικεία σε όλους με φόντο την θάλασσα.
Το ημικύκλιο αντιπροσωπεύει το Κοινοβούλιο αλλά και το αρχαίο θέατρο, το ωδείο. Το ημικύκλιο ως σύμβολο της μήτρας όπου γεννήθηκε η Δημοκρατία, η ελεύθερη σκέψη, η διαπάλη των απόψεων, αλλά και ο αρχαίος και σύγχρονος πολιτισμός, ενώ θέλαμε να δώσουμε και μία νότα αισιοδοξίας που λέει ότι παρά τις φορτούνες, μπορούμε. Μπορούμε να πάμε καλύτερα”, σημείωσε μεταξύ άλλων ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Στην εκδήλωση της παρουσίασης του λογότυπου της Ελληνικής Προεδρίας παρουσιάστηκε και σχετικό video, ενώ ο αντιπρόεδρος και Υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης παρουσίασε τις προσδοκίες που έχει η ελληνική κυβέρνηση από την επικείμενη θητεία στην κεφαλή των Βρυξελλών.
“Ευελπιστούμε βάσιμα να έχουμε τις πρώτες σαφείς ενδείξεις εξόδου από την κρίση, μετά από μακρό διάστημα σκληρών θυσιών του ελληνικού λαού και μιας άνευ προηγουμένου ύφεσης.  Θέλουμε να είναι το πρώτο εξάμηνο της εξόδου από την κρίση. Η αρχή, η δύσκολη αρχή, αλλά η αρχή της ανάκαμψης που είναι εξαιρετικά σημαντική για τους Έλληνες αλλά και για την Ευρώπη ολόκληρη.
Η έξοδος της Ελλάδας από την κρίση θα είναι ταυτόχρονα και μία ευρωπαϊκή επιτυχία. Γιατί στην Ελλάδα δοκιμάστηκε η αντοχή και η προοπτική της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του ευρωπαϊκού εγχειρήματος”, ήταν τα λόγια του Ευάγγελου Βενιζέλου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου