Τρίτη 5 Νοεμβρίου 2013

Κορκίδης: Εάν κάνουμε την Κυριακή καθημερινή θα χάσουμε

korkidis
Περίπου το 33% των εμπορικών καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα και το 50% των καταστημάτων της Αττικής λειτούργησε χθες Κυριακή, στο πλαίσιο σχετικής της πρωτοβουλίας του υπουργείου Ανάπτυξης, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ), Βασίλης Κορκίδης, σημειώνοντας πως η αγορά «έδειξε ποιες περιοχές και ποιες αγορές» έχει νόημα να λειτουργούν τις Κυριακές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κορκίδης ανέφερε ως παραδείγματα πετυχημένων αγορών την Αθήνα, τη Γλυφάδα και τη Θεσσαλονίκη.
«Κρατάμε μία θετική εικόνα, ένα θετικό κλίμα, που χρειάζεται η αγορά», σημείωσε ο κ. Κορκίδης, προσθέτοντας ωστόσο πως, βάσει των έως τώρα στοιχείων, ο μεγαλύτερος τζίρος στο πλαίσιο της τρέχουσας νέας εκπτωτικής περιόδου έγινε το Σάββατο.
Παρά ταύτα, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ εκτίμησε πως εάν η λειτουργία των καταστημάτων επεκταθεί σε 52 Κυριακές, αντί για τις νομοθετημένες επτά, τότε το μέτρο «δεν θα έχει κανένα αποτέλεσμα», καθώς «εάν κάνουμε την Κυριακή καθημερινή» θα «χάσουμε».
Στον αντίποδα, για ένα μέτρο που «κατέρρευσε» και «απέτυχε» πανελλαδικά έκανε λόγο, μιλώντας στο σταθμό μας, ο Θάνος Βασιλόπουλος, γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου