Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Νωρίς ακόμη για συμφωνία με την Τρόικα

stour
Βγαίνοντας από τη διάρκειας 8 ωρών σύσκεψη που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως η κυβέρνηση δουλεύει σκληρά για να έρθει σε συμφωνία με την Τρόικα, ωστόσο, υπογράμμισε πως δεν περιμένει άμεσα αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, είπε πως δεν περιμένει συμφωνία στο ραντεβού της Δευτέρας με τους εκπροσώπους των δανειστών, υπογραμμίζοντας πως «είναι πολύ νωρίς ακόμα…».
Στη σύσκεψη υπό τον  Πρωθυπουργός, συμμετείχαν, εκτός από τον Γιάννης Στουρνάρα και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Κωστής Χατζηδάκης, Γιάννης Βρούτσης.
Εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο κ. Στουρνάρας είπε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να καλύψει το χάσμα προκειμένου να καταλήξει σε συμφωνία με την Τρόικα.
Επίσης εξέφρασε την προσδοκία ότι θα υπάρξει λύση έγκαιρα και σημείωσε χαρακτηριστικα: «δουλεύουμε σκληρά».
Σε σχέση με το υπουργείο Εργασίας είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο θέμα ανοιχτό, ενώ επισήμανε πως μέρος του δημοσιονομικού κενού θα καλυφθεί από παρεμβάσεις του υπουργείου Εργασίας και με την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.
Τέλος, ερωτηθείς για το πως θα καλυφθεί το κενό των 1,3 δισ. ευρώ ο κ. Στουρνάρας απάντησε πως αυτό θα γίνει από παρεμβάσεις στο υπουργείο Κοινωνικής Ασφάλισης, από διαρθρωτικά μέτρα, από την εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου εκεί που δεν εφαρμόζεται και από συγχωνεύσεις οργανισμών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου