Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

merkel
Δηλώσεις με θετικά μηνύματα έγιναν την Τετάρτη από τη γερμανική κυβέρνηση ενόψει της συνάντησης που θα έχει την Παρασκευή στο Βερολίνο, ο Αντώνης Σαμαράς με την Άνγκελα Μέρκελ.

Διευκρινιζεται πάντως πως η συνάντηση του Έλληνα Πρωθυπουργού με τη Μέρκελ θα έχει χαρακτήρα ενημέρωσης και όχι διαπραγματεύσεων.
“Η Ελλάδα έχει δείξει φερεγγυότητα και οι εταίροι της θα φανούν αντιστοίχως φερέγγυοι” διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της γερμανίδας καγκελαρίου Στέφαν Ζάιμπερτ.
“Δεν υπάρχουν διμερή θέματα για να συζητηθούν (…) Δεν πρόκειται για συνάντηση διαπραγματεύσεων, αλλά για μια καλή ευκαιρία να ενημερωθεί η Άνγκελα Μέρκελ από τον έλληνα πρωθυπουργό για το τι ακριβώς συμβαίνει στην Ελλάδα” διευκρίνισε πάντως ο κ. Ζάιμπερτ.
Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας Μάρτιν Κοτχάους επισήμανε ότι οι εταίροι της Ελλάδας θα κάνουν τα πάντα για να την στηρίξουν, και ότι επιθυμία της γερμανικής κυβέρνησης είναι να υπάρξει ένα ακόμη “success story” όπως εκείνο της Ιρλανδίας.
Έκανε λόγο επίσης για “εκατέρωθεν λάθη” που σημειώθηκαν στο πρόγραμμα της Ελλάδας, λέγοντας πως υπήρξαν αστοχίες από την πλευρά της τρόικας, αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης, και γι’ αυτό το λόγο χρειάστηκαν ορισμένες αλλαγές.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου