Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Στουρνάρας: Δεν δέχομαι πως η Ελλάδα υπερφορολογείται

stournaras
Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας τόνισε πως ο προϋπολογισμός του 2014 δεν περιλαμβάνει μέτρα λιτότητας, κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο Mega και την εκπομπή «Ανατροπή» του Γιάννη Πρετεντέρη. Υποστήριξε μάλιστα πως το 2014 θα είναι μία δύσκολη χρονιά, αλλά καλύτερη από το 2013.

Ακόμη, ο υπουργός πρόσθεσε ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν αποδέχεται ότι υπάρχει δημοσιονομικό κενό, διευκρινίζοντας ότι  το ζήτημα είναι ποια θα  είναι τα κατάλληλα μέτρα για να επιτευχθούν οι στόχοι.
Όπως εκτίμησε η συμφωνία θα κλείσει στο ένα δισ. ευρώ, ωστόσο όπως είπε η τρόικα δεν έχει συμφωνήσει ακόμη. Πάντως, σημείωσε πως δεν θα υπάρξει νέο Μνημόνιο για την Ελλάδα.
Για τους πλειστηριασμούς σχολίασε ότι θα βρεθούν μέσες λύσεις, σημειώνοντας ακόμη ότι  θα υπάρξει μεταβατική περίοδος για την προστασία της πρώτης κατοικίας. Υποστήριξε ακόμη πως ο φόρος ακινήτων είναι δίκαιος, ενώ για το 26% στις επιχειρήσεις είπε πως είναι ένας λογικός φόρος, καθώς η Ελλάδα έχει μεγάλες ανάγκες. “Δεν δέχομαι πως η Ελλάδα υπερφορολογείται”, τόνισε.
Κατά την εκτίμησή του ακόμη, δεν θα κλείσουν οι αμυντικές βιομηχανίες, αλλά θα βρεθεί τρόπος ώστε να καταστούν βιώσιμες.
Ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε επίσης πως μετά την αξιολόγηση της τρόικας, θα ανοίξει και η συζήτηση για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου