Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

WP: Η NSA είχε πρόσβαση σε δεδομένα χρηστών Google και Yahoo!

yahoo
Η Υπηρεσία Εθνικής Ασφάλειας (NSA) των ΗΠΑ έχει αποκτήσει πρόσβαση στα κυκλώματα που συνδέουν τα κέντρα δεδομένων της Yahoo! και της Google με το Διαδίκτυο, αποκτώντας έτσι πρόσβαση στους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων χρηστών, μεταξύ των οποίων και Αμερικανών, αποκαλύπτει σήμερα η αμερικανική εφημερίδα Washington Post.

Επικαλούμενη έγγραφα που της παρέδωσε ο πρώην αναλυτής της NSA Έντουαρντ Σνόουντεν, η Ουάσινγκτον Ποστ αποκάλυψε ότι εκατομμύρια αρχεία υπεκλάπησαν και εστάλησαν από τα δίκτυα της Yahoo! και της Google στα κεντρικά γραφεία της NSA.
Το πρόγραμμα αυτό, το οποίο ήταν γνωστό με την ονομασία MUSCULAR, είναι διακριτό από το πρόγραμμα παρακολούθησης το οποίο είναι γνωστό με την ονομασία PRISM, η αποκάλυψη του οποίου νωρίτερα φέτος είχε προκαλέσει οργή όσον αφορά τις δραστηριότητες της NSA.
Το MUSCULAR, το οποίο λειτουργούσε η NSA μαζί με την βρετανική αντίστοιχή της, την GCHQ, επιτρέπει στις δύο υπηρεσίες πληροφοριών να υποκλέπτουν δεδομένα από τις οπτικές ίνες που χρησιμοποιούν οι δύο μεγάλες εταιρείες του Ίντερνετ, σύμφωνα με τα έγγραφα που επικαλείται η Ποστ, τα οποία εξασφάλισε από τον Σνόουντεν.
Οι εταιρείες δήλωσαν στην αμερικανική εφημερίδα ότι ενοχλήθηκαν από τους ισχυρισμούς αυτούς και ότι δεν ήταν ενήμερες γι’ αυτήν την δραστηριότητα της αμερικανικής Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου