Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Ο “γκουρού” των hedge funds ποντάρει στην Ελλάδα

John-Paulson-hedge-funds
Ηχηρό μήνυμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας στέλνει, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, η κίνηση του μεγαλοδιαχειριστή hedge funds Τζον Πόλσον, να ποντάρει σε ελληνικές τράπεζες όπως την Τράπεζα Πειραιώς και την Alpha Bank.

Ο Τζον Πόλσον έγινε ευρύτερα γνωστός όταν πόνταρε κατά του συστήματος υποθηκών των ΗΠΑ, κατά την περίοδο της κρίσης με τη Lehman Brothers, κερδίζοντας έτσι πολλά χρήματα, και σε δηλώσεις του τόνισε ότι η ελληνική οικονομία προοδεύει, η κυβέρνηση δρομολογεί δράσεις υπέρ των επιχειρήσεων και οι τράπεζες στέκονται καλά στα πόδια τους, μετά τη διαδικασία ανακεφαλαιποίησης.
Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, εκτός από τον Τζον Πόλσον, στον ελληνικό τραπεζικό τομέα μοιάζουν διατεθειμένα να επενδύσουν και άλλα σημαντικά hedge funds των ΗΠΑ, όπως το “Fidelity” και το “Capital Group”, κάτι που οδηγεί τις ελληνικές τράπεζες σε σχεδιασμό για να επιστρέψουν σε χέρια ιδιωτών, ποντάροντας στο ενδιαφέρον που υπάρχει από τις ΗΠΑ.
“Σε αντίθεση με άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο τραπεζικός τομέας στην Ελλάδα τα πήγαινε παραδοσιακά καλύτερα σε σχέση με την υπόλοιπη οικονομία”, σημειώνει το ρεπορτάζ του Bloomberg.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου