Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

H NSA παρακολουθούσε και τον Πάπα Φραγκίσκο

Pope Francis
Και ο πάπας Φραγκίσκος παρακολουθείτο από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, σύμφωνα με το ιταλικό εβδομαδιαίο περιοδικό Panorama.
Όπως αναφέρεται σε προδημοσίευση ενός άρθρου του τεύχους του περιοδικού το οποίο κυκλοφορεί αύριο, η Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας (NSA) των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής φέρεται ότι κατέγραφε τηλεφωνήματα προς και από το Βατικανό μέχρι και τις κρίσιμες ημέρες του Κογκλάβιου τον περασμένο Μάρτιο που ολοκληρώθηκε με την εκλογή του Αργεντινού ποντίφικα.

Αυτό σημαίνει, κατά το δημοσίευμα, ότι πιθανόν ετέθη υπό παρακολούθηση και ο ξενώνας των ανώτατων κληρικών Σάντα Μάρτα, στον οποίο διαμένουν κατά παράδοση οι καρδινάλιοι κατά την διάρκεια του Κογκλάβιου. Εκεί ακριβώς επέλεξε να μείνει ο πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος αρνήθηκε να μετακομίσει στην ειδική παπική κατοικία.
«Δεν μας προκύπτει να έγιναν παρακολουθήσεις και σε κάθε περίπτωση, δεν ανησυχούμε» περιορίστηκε να δηλώσει ο εκπρόσωπος τύπου του Βατικανού, πατέρας Φεντερίκο Λομπάρντι.
Σύμφωνα με το ιταλικό περιοδικό, ο πάπας Φραγκίσκος είχε τεθεί υπό παρακολούθηση από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες ήδη από το 2005, όταν ήταν καθολικός αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Άιρες στην Αργεντινή.
Ο ιταλικός τύπος αναφέρει ότι στην αμερικανική πρεσβεία της Ρώμης υπάρχει ένα ειδικό δωμάτιο με τεχνικό εξοπλισμό που χρησιμοποιείται από την CIA και της NSA για τις παρακολουθήσεις.
Ο Ιταλός πρωθυπουργός Ενρίκο Λέτα αναμένεται να πληροφορήσει το κοινοβούλιο της χώρας σχετικά με τις διαστάσεις του σκανδάλου που αφορούν την Ιταλία εντός του Νοεμβρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου