Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

Βρυξέλλες: Τίποτα μέχρι τον Νοέμβριο για την Ελλάδα

Brussels-European-Union
Την ολοκλήρωση των ζυμώσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη στη Γερμανία για τη συγκρότηση μιας νέας κυβέρνησης υπό την Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, φαίνεται ότι περιμένουν οι Βρυξέλλες, για να προχωρήσουν στις επόμενες κινήσεις και αποφάσεις τους για τις χώρες της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα.

Όπως διέρρευσε σήμερα από τις Βρυξέλλες, το ελληνικό ζήτημα δεν πρόκειται να συζητηθεί στο Eurogroup της επόμενης εβδομάδας, ενώ οι εξελίξεις παραπέμπονται για τις αντίστοιχες συνεδριάσεις Eurogroup και Ecofin του Νοεμβρίου.
Παράλληλα, η συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους, προσδιορίζεται από τις Βρυξέλλες για το καλοκαίρι του 2014, με τις εκτιμήσεις να συγκλίνουν ότι η σχετική συζήτηση θα πραγματοποιηθεί μετά τις ευρωεκλογές του Ιουνίου.
Σύμφωνα με τις ίδιες διαρροές, μέχρι τον Νοέμβριο δεν πρόκειται να γίνει ουσιαστική συζήτηση ούτε για χώρες όπως την Πορτογαλία, την Ιρλανίδα και την Ισπανία, που επίσης αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα, με τις δυο πρώτες άλλωστε να βρίσκονται σε πρόγραμμα χρηματοδοτικής στήριξης, μέσω του Μμημονίου.
Πολιτικοί και οικονομικοί αναλυτές της Ευρώπης θεωρούν ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση περιμένει να μπει τελεία στην πολιτική εκκρεμότητα που υπάρχει στη Γερμανία, ώστε να είναι μετά σε θέση να παρθούν ουσιαστικές αποφάσεις για το μέλλον της ευρωζώνης, και των χωρών που αντιμετωπίζουν τα σημαντικότερα προβλήματα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου