Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Βαριά πρόστιμα στην JP Morgan για παράνομες πρακτικές σε πιστωτικές κάρτες

jp
Η μεγαλύτερη αμερικανική τράπεζα, η JPMorgan Chase, καταδικάστηκε σήμερα να καταβάλει πρόστιμο ύψους 80 εκατ. δολαρίων από δύο ρυθμιστικές αρχές του χρηματοπιστωτικού τομέα των ΗΠΑ διότι είχε υιοθετήσει παράνομες πρακτικές στις πιστωτικές της κάρτες, ενώ της επιβλήθηκε επίσης να καταβάλει αποζημιώσεις ύψους 309 εκατ. δολαρίων σε πελάτες της οι οποίοι υπέστησαν ζημίες.

Η θυγατρική της, Chase, είχε επιβάλει χρεώσεις από το 2005 ως το 2012 σε μέρος των πελατών της για υπηρεσίες οι οποίες σχετίζονταν με τις πιστωτικές της κάρτες, όπως για παράδειγμα για πακέτα ασφάλισης έναντι της κλοπής ταυτότητας που όμως δεν παρείχε στην πραγματικότητα, όπως ανέφεραν η υπηρεσία εποπτείας του χρηματοπιστωτικού τομέα των Ηνωμένων Πολιτειών και η υπηρεσία προστασίας των καταναλωτών χρηματοοικονομικών προϊόντων σε χωριστές ανακοινώσεις τους.
Οι δύο αυτές εποπτικές αρχές επέβαλαν στην JPMorgan Chase πρόστιμα 60 εκατ. και 20 εκατ. δολαρίων, αντίστοιχα και να αποζημιώσει τους 2,1 εκατ. πελάτες που ζημιώθηκαν.
Νωρίτερα σήμερα, είχε γίνει γνωστό ότι η τράπεζα καλείται να πληρώσει πρόστιμα 920 εκατ. δολαρίων στις αμερικανικές και στις βρετανικές εποπτικές αρχές για ένα σκάνδαλο το οποίο σχετιζόταν με αγοραπωλησίες παραγώγων.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου