Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Αποκεφαλίζουν υποστηρικτές του Άσαντ μπροστά σε παιδιά

Σοκ προκαλούν οι φωτογραφίες που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το περιοδικό TIME και δείχνουν αντάρτες στη Συρία να αποκεφαλίζουν υποστηρικτές του Άσαντ και μάλιστα μπροστά στα μάτια μικρών παιδιών.

Ένοπλοι αντάρτες στην πόλη Κεφεργκάν, είναι συγκεντρωμένοι και παρακολουθούν την εν ψυχρώ εκτέλεση δια αποκεφαλισμού.

Μάλιστα ελάχιστα μέτρα πιο μακριά, καθισμένα στη σειρά, παρακολουθούν το βάρβαρο αυτό θέαμα μικρά παιδιά.

Η δημόσια αυτή εκτέλεση που κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός είναι μία από τις τέσσερις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη αυτή στις 31 Αυγούστου.

Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα που μίλησε στο περιοδικό Time, οι εκτελεστές ανήκουν σε έναν πυρήνα της Αλ Κάιντα στη Συρία που αντιτίθεται στο καθεστώς του Μπασάρ Αλ Άσαντ, ενώ οι εκτελεσθέντες φέρεται να ανήκουν στην ομάδα Σαμπίχα που δηλώνει πίστη στο Σύριο πρόεδρο.

Η περιγραφή του φωτογράφου, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν γίνει γνωστά για τη δική του προστασία, συγκλονίζει.

«Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην πλατεία της πόλης. Τα μάτια του ήταν δεμένα. Ξεκίνησαν να τραβώ φωτογραφίες. Θα ήταν η τέταρτη εκτέλεση μέσα στη μέρα που θα φωτογράφιζα. Αισθανόμουν απαίσια και αρκετές φορές ένιωσα την ανάγκη να κάνω εμετό. Το πλήθος άρχισε να ζητωκραυγάζει. Όλοι ήταν χαρούμενοι. Ήξερα καλά ότι αν προσπαθούσα να επέμβω θα με απομάκρυναν από το σημείο και η εκτέλεση θα συνεχιζόταν κανονικά. Γνώριζα καλά ότι δεν μπορούσα να κάνω τίποτα για να το αλλάξω αυτό. Ήμουν μάρτυρας μιας σκηνής απόλυτης φρίκης. Συμπεριφέρονταν στον κρατούμενο σαν να ήταν ζώο. Κατάλαβα ότι τα δυόμισι αυτά χρόνια του πολέμου έχουν κάνει τον κόσμο απάνθρωπο. Τη μέρα αυτοί, όσοι ήταν συγκεντρωμένοι στην πλατεία δεν μπορούσαν να ελέγξουν ούτε τα συναισθήματά τους, ούτε τις επιθυμίες τους, ούτε την οργή τους. Δεν τους σταματούσε τίποτα», είπε.

Kαι συνέχισε: «Ανάγκασαν τον κρατούμενο να γονατίσει, τα χέρια του ήταν δεμένα και έδειχνε παγωμένος. Δύο από τους αντάρτες του ψιθύρισαν κάτι στο αυτί. Τον έπιασαν από το λαιμό, εκείνος προσπάθησε να αντισταθεί, αλλά ήταν πιο δυνατοί από εκείνον και του έκοψαν τον λαιμό. Όλοι ήταν χαρούμενοι».

 









0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου