Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2013

Διατηρεί το προβάδισμά της η Μέρκελ

merkel
Μικρό προβάδισμα διατηρεί ο κεντροδεξιός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ έναντι των κομμάτων της αντιπολίτευσης, σύμφωνα με μία δημοσκόπηση η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, τρεις ημέρες πριν διεξαχθούν οι ομοσπονδιακές βουλευτικές εκλογές στη Γερμανία.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση Politbarometer της εταιρίας Forschungsgruppe Wahlen, οι συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες και Χριστιανοκοινωνιστές συγκεντρώνουν το 40% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό το οποίο είναι αμετάβλητο από την προηγούμενη δημοσκόπηση της 13ης Σεπτεμβρίου. Ο ήσσων εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), βρίσκεται στο 5,5% (-0,5%).
Οι Σοσιαλδημοκράτες, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συγκεντρώνουν ένα 27% (+1%), ενώ οι Πράσινοι το 9% (-2%) και το κόμμα Ντι Λίνκε (Η Αριστερά) 8,5% (+0,5%).
Το νεοπαγές ευρωσκεπτικιστικό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) συγκεντρώνει 4% των προθέσεων ψήφου, ποσοστό αμετάβλητο από την προηγούμενη ανάλογη έρευνα της FGW και κατά μία μονάδα χαμηλότερο από το όριο για να αναδείξει βουλευτές στην Μπούντεσταγκ.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου