Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2013

Αύξηση των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους στη Γερμανία

SPD-Generalsekretär Heil beharrt auf Mindestlohn
Το υπουργείο Εργασίας της Γερμανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να υπάρξει αύξηση, από 1ης Ιανουαρίου, των επιδομάτων για τους μακροχρόνια άνεργους, ώστε να λαμβάνεται υπόψη ο πληθωρισμός.

Τα επιδόματα για τους μακροχρόνια άνεργους, που αποκαλούνται Hartz IV, θα φθάσουν από τα 382 στα 391 ευρώ για κάθε άγαμο άνεργο, σύμφωνα με την πρόταση του υπουργείου Εργασίας, η οποία αναμένεται να εγκριθεί στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο.
Για κάθε ζεύγος ανέργων το επίδομα θα ανέρχεται σε 353 ευρώ κατ’ άτομο, θα είναι δηλαδή αυξημένο κατά 8 ευρώ κατ’ άτομο.
Η αύξηση αυτή ανέρχεται ποσοστιαία στο 2,3%, δηλαδή είναι υψηλότερη από τον πληθωρισμό, ο οποίος ανήλθε στο 1,5% τον Αύγουστο στη Γερμανία.
Οι αυξήσεις αυτές —που παραδοσιακά ανακοινώνονται στη Γερμανία τον Σεπτέμβριο— των επιδομάτων ανεργίας για όσους έχουν υπερβεί το χρονικό όριο των 12 μηνών κατά τους οποίους δικαιούνται πλήρες επίδομα ανεργίας από το γερμανικό ασφαλιστικό σύστημα, αντιστοιχούν σε μια πρόσθετη δαπάνη 360 εκατ. ευρώ για τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό και 10 εκατ. ευρώ για τα κρατίδια.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου