Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013

«Το ελληνικό χρέος θα συνεχίσει να διογκώνεται»

Τρίτο πακέτο διάσωσης για την Ελλάδα, συνέχιση της ύφεσης και το 2014, αλλά και διαρκή αύξηση του ελληνικού χρέους προβλέπει η Capital Economics, στη νέα ανάλυσή της για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.


«Παρά τη μικρότερη συρρίκνωση του ελληνικού ΑΕΠ κατά το δεύτερο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, 2013, υπάρχουν ακόμη αμφιβολίες για το αν πράγματι η Ελλάδα γυρίζει σελίδα», σχολιάζει χαρακτηριστικά ο Ben May, κορυφαίος αναλυτής της Capital Economics, αρμόδιος για τα ευρωπαϊκά ζητήματα και συντάκτης της εν λόγω έκθεσης.

Όπως διαμηνύει ο Μay, η συνέχιση της ύφεσης και το 2014 μεταφράζεται όχι μόνο σε αύξηση του χρηματοδοτικού κενού πέραν των 11 δισ. ευρώ, αλλά και διατήρηση της δυναμικής ανόδου του δημοσίου χρέους της Ελλάδας. 

«Η Ελλάδα θα χρειαστεί ένα νέο, τρίτο πακέτο διάσωσης προκειμένου να καλυφθούν οι χρηματοδοτικές της ανάγκες. Το νέο δάνειο θα έρθει εντός του τρέχοντος έτους και αμέσως μετά τη διεξαγωγή των κρίσιμων γερμανικών εκλογών της 22ας Σεπτεμβρίου», καταλήγει η Capital Economics.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου