Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου 2013

Προσφυγή Μπερλουσκόνι στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

berlusconi
Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέθεσαν σήμερα στην αρμόδια επιτροπή της ιταλικής γερουσίας (η οποία θα πρέπει να αποφανθεί σχετικά με την αποπομπή του πρώην Καβαλιέρε) αντίγραφο προσφυγής του στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Στρασβούργου, όπως αναφέρει στην διαδικτυακή της έκδοση η εφημερίδα της Ρώμης «Λα Ρεπούμπλικα».

Με την προσφυγή αυτή, ο Μπερλουσκόνι ζητεί από το Δικαστήριο να αποφανθεί σχετικά με την εφαρμογή του νόμου Σεβερίνο, στον οποίο βασίζεται η όλη διαδικασία έκπτωσης του από το αξίωμα του γερουσιαστή.
Η θέση των συνηγόρων υπεράσπισης του Ιταλού καναλάρχη και πολιτικού είναι ότι στην συγκεκριμένη περίπτωση, ο νόμος Σεβερίνο δεν πρέπει να εφαρμοσθεί, διότι το αδίκημα για το οποίο καταδικάσθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι από τον ιταλικό ‘Αρειο Πάγο, πριν από πέντε εβδομάδες, διαπράχθηκε πολύ νωρίτερα από την έγκριση του εν λόγω νόμου.
Με τον τρόπο αυτό, ο επικεφαλής της ιταλικής κεντροδεξιάς θα προσπαθήσει να «κερδίσει χρόνο» και να αναβάλει την οριστική απόφαση της επιτροπής της γερουσίας, αλλά και την μετέπειτα ψήφο του Σώματος επί της αποπομπής του.
Σύμφωνα πάντως με τους πολιτικούς παρατηρητές, ο κίνδυνος κυβερνητικής κρίσης, τις τελευταίες ώρες, δείχνει να απομακρύνεται, με την υπερίσχυση μιας μετριοπαθούς γραμμής στο εσωτερικό της ιταλικής κεντροδεξιάς και παράλληλη προσπάθεια να παραταθεί –όσο γίνεται περισσότερο– ο «πολιτικός βίος» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου