Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2013

Άδωνις: Δεν έβαλε στοίχημα ο συνδικαλιστής γιατί θα το έχανε

adonis2
Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο ΒΗΜΑ FM επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να απολυθεί κανένας στο χώρο της υγείας, ενώ αναφέρθηκε και στο… στοίχημα που δεν έβαλε μαζί του ένας συνδικαλιστής.

Αναλυτικά ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε:

Για τη συνάντηση με την τρόικα
«Είχαμε μια συνάντηση που κράτησε ολόκληρη τη μέρα. Είδαμε μία-μία όλες τις εκκρεμότητες, παρουσιάσαμε τις αποφάσεις και τα σχέδια που έχουμε για όλους τους τομείς. Είμαστε σε μια πολύ καλή μεταξύ μας συνεννόηση και παρακολουθούμε τις υποχρεώσεις της χώρας προς τους πιστωτές της, αλλά κυρίως προς το λαό της, από πολύ κοντά.»
Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στο χώρο της υγείας
«Με τους εργαζομένους στο χώρο της υγείας είμαι σε ακόμη καλύτερη σχέση, όπως διαπιστώσατε από τις απόπειρες να γίνουν συγκεντρώσεις έξω από το υπουργείο Υγείας. Αν αθροίσετε τους συγκεντρωθέντες, δεν είναι πάνω από το 0,1%… Ε, υπάρχουν και κάποιοι που κατεβαίνουν στο δρόμο, διότι βλέπουν κατεδάφιση της υγείας. Έκανα την κινητικότητα στο χώρο της υγείας και η μόνη διαδήλωση που έγινε ήταν 85 άτομα. Ούτε για πορτοκαλάδα δεν είναι…»
Για τα στοιχήματα που βάζει με συνδικαλιστές
«Έχουμε δουλέψει πάρα πολύ και ξέρουμε τι θα γίνει. Είναι σαν να κλέβεις εκκλησία, αφού ξέρουμε τι θα γίνει. Αυτοί που βγαίνουν σε διαθεσιμότητα είναι λιγότεροι από τις θέσεις που έχουμε προκηρύξει και άρα δεν θα μείνει κανείς χωρίς δουλειά.
Ο συνδικαλιστής που δεν έβαλε στοίχημα, πολύ καλά έκανε και δεν το έβαλε. Διότι θα χάσει τη δουλειά του και θα φύγει από το ΕΣΥ. Ήξερε ότι λέω την αλήθεια, διότι όλους τους συνδικαλιστές που βλέπετε στην τηλεόραση τους έχω δεχθεί στο γραφείο μου καθέναν από την πρώτη φορά τέσσερις-πέντε φορές, είναι εν γνώσει τους οι αποφάσεις, όλα τα σχέδια τους τα παρουσιάσαμε, όπως και τα χρονοδιαγράμματα. Ήξερε λοιπόν ότι θα το χάσει το στοίχημα. Διότι είναι ΚΚΕ και ήθελε ντε και καλά να πέσει η κυβέρνηση, γι’ αυτό έκανε τη διαδήλωση.
Όταν λέμε ότι δεν υπάρχουν απολύσεις, δεν υπάρχουν. Τέλος. Κενές θέσεις υπάρχουν, όμως, αλλά θα καλυφθούν με το δεύτερο κύμα κινητικότητας από το υπουργείο Παιδείας και στο τρίτο κύμα και αν υπάρξουν και πάλι κενά, θα κάνουμε και κάποιες προσλήψεις.»
Για το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ
«Έχω πάρει μέτρα για να τιθασεύσω το έλλειμμα του ΕΟΠΥΥ. Είναι μέτρα που εφαρμόζονται για πρώτη φορά, παρουσιάστηκαν χθες στην τρόικα και εκείνη έδειξε εντυπωσιασμένη, διότι δεν περίμενε ποτέ ότι θα κάνουμε τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Έχουμε ένα πρόβλημα που διαχειριζόμαστε. Δεν θα βρεθούμε εκτός ελέγχου και πιστεύω ότι συν τω χρόνω με τους χειρισμούς που θα κάνουμε, ο ΕΟΠΥΥ θα δουλεύει πολύ καλύτερα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου