Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

Ανδρεάδης: Δεν υπάρχουν τουαλέτες στις Μυκήνες!

Andreas-Andreadis
(Photo Eurokinissi)
Μια… ιδιαίτερη διάσταση των αδυναμιών που αντιμετωπίζει ο ελληνικός τουρισμός, στην προσπάθειά του να συνεισφέρει ουσιαστικά στην προσπάθεια της ελληνικής οικονομίας να βγει από τη βαθιά ύφεση την οποία διέρχεται, έδωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης, στο πλαίσιο συνέντευξης την οποία παραχώρησε στο ραδιόφωνο του  Alpha 9.89.

“Στόχος μας είναι το 2021 να έχουμε φτάσει στα επίπεδα των 24 εκατομμυρίων τουριστών, κάτι που θα συνεπάγεται ότι τα έσοδα για τον ελληνικό τουρισμό θα ανέρχονται σε 50 δισεκατομμύρια ευρώ. Αυτό σημαίνει 9 μονάδες του ΑΕΠ”, σημείωσε με νόημα ο Ανδρέας Ανδρεάδης.
Ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ ωστόσο δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αρχαιολογικοί χώροι της Ελλάδας, οι οποίοι εκ των πραγμάτων αποτελούν πόλο έλξης για εκατομμύρια ξένους επισκέπτες, οι οποίοι διαβάζουν για τον ελληνικό πολιτισμό και θαυμάζουν τα μνημεία του.
“Από το 170 αρχαιολογικά σημεία που έχουμε, τα 140 από αυτές δεν τηρούν στοιχειώδεις προδιαγραφές, όπως τουαλέτες και λοιπές υποδομές. Δεν είναι για παράδειγμα δυνατόν να μην έχουν τουαλέτες οι Μυκήνες. Μιλάμε για τρομερές αδυναμίες. Η Ελλάδα δεν είναι καθαρή”, σημείωσε με νόημα ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Ανδρέας Ανδρεάδης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου