Τετάρτη 21 Αυγούστου 2013

Τι προβλέπει το πρόγραμμα για τον κοινωνικό τουρισμό

koinonikos-tourismos
Από σήμερα μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για συμμετοχή στο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού του ΟΑΕΔ όσοι το επιθυμούν και πληρούν τις προϋποθέσεις, ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα www.oaed.gr.

Το πρόγραμμα προσφέρει φτηνές διακοπές από τον Σεπτέμβριο μέχρι και τον Ιούλιο του 2014, ενώ σε σύγκριση με παλαιότερα προγράμματα οι δικαιούχοι είναι φέτος 110.000, την ώρα που το 2011, όταν είχε τεθεί σε ισχύ από τον ΟΑΕΔ το τελευταίο αντίστοιχο πρόγραμμα, οι δικαιούχοι ήταν 570.000.
Το πρόγραμμα αφορά στην επιδότηση διακοπών διάρκειας έως 6 ημέρες (από μία έως πέντε διανυκτερεύσεις) που μπορούν να πραγματοποιηθούν από τις 16 Σεπτεμβρίου έως την 31η Ιουλίου 2014 σε τουριστικά καταλύματα που έχουν συμπεριληφθεί στο Μητρώο Παρόχων του ΟΑΕΔ.
Η επιδότηση θα πραγματοποιηθεί με τη χορήγηση Επιταγής Κοινωνικού Τουρισμού στους δικαιούχους που θα επιλεγούν κατόπιν διαδικασίας μοριοδότησης.
Οι αιτήσεις μπορούν να κατατεθούν από σήμερα μέχρι και τις 10 Σεπτεμβρίου, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν εργαζόμενοι με 50 ημέρες ασφάλισης στο ΙΚΑ το 2012, καθώς και άνεργοι που το 2012 είχαν εισπράξει για τουλάχιστον 2 μήνες επίδομα ανεργίας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου