Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Σκηνές απείρου κάλλους που άφησαν εποχή στην ελληνική τηλεόραση

Τι να πρωτοθυμηθούμε; Τον άγριο καβγά για ένα χαρτάκι στο Bar; Την Φωτεινή να ορμά στην Άσπα «να της βγάλει τα μάτια» κι εκείνη «να μην καταλαβαίνει την έκρηξή της»; Τον Εθνικό σταρ να συναγωνίζεται τον Μίστερ Μπούτια; Την νομική καλτίλα του Ερωτοδικείου και του Αυτόφωρου; Η ελληνική τηλεόραση μας έχει δώσει αρκετές αφορμές να ξεκαρδιστούμε μέχρι δακρύων.


Ναι, το ξέρουμε, είναι η αιτία όλου του κακού, αποβλακώνει, προάγει την γελοιοποίηση και το εύκολο θέαμα εις βάρος της νοημοσύνης και του πολιτισμού. Αλλά αυτά ισχύουν για όσους παίρνουν αυτές τις εκπομπές στα σοβαρά. Όσοι μεγαλώσαμε ξυπνώντας όλη την οικογένεια από τα μεταμεσονύκτια χαχανητά, απλώς διασκεδάζοντας με τις trash τηλεοπτικές στιγμές, ξέρουμε να τις εκτιμήσουμε. Γι’ αυτό και θυμόμαστε 13 τέτοιες στιγμές που μας άφησαν με ανοιχτό το στόμα μπροστά από τις οθόνες μας.


*Η Άσπα αδιαφορεί


«Μα το θεό ρε Άσπα θα σου βγάλω τα μάτια». Κάπως έτσι η Ελεάννα άρχιζε τον καβγά στον πρώτο (συλλεκτικό) Fame Story, επιτιθέμενη στην Άσπα, το μαύρο πρόβατο της «Ακαδημίας». Φυσικά, πιο πολύ έβραζε ήδη η Φωτεινή, η οποία δεν άντεχε το υποτιμητικό βλέμμα της Άσπας, η οποία παρά την συμπεριφορά της, «σωζόταν» κάθε Κυριακή από το κοινό, σιγονταρισμένη από τον Ανδρέα Μικρούτσικο. Ταυτόχρονα, σημαντικοί καλλιτέχνες της κριτικής επιτροπής ξεκατινιάζονται στα μεσημεριανάδικα για χάρη της, η Κατερινά Κούκα κάνει σαν παιδάκι και ο Αντώνης Βαρδής λέει το θρυλικό «ήμουν στο μπάνιοοο». Και όσο η Άσπα έκανε την αδιάφορη, η ατμόσφαιρα γινόταν πιο έντονη. Και η Φωτεινή ξαφνικά ξεσπάει.


*Ερωτοδικείο



Ο «Εθνικός σταρ» εισβάλλει στο στούντιο του φοβερού και τρομερού Ερωτοδικείου και ορμά στον «Μίστερ Μπούτια» που υπερασπίζεται την Δήμητρα Λιάνη. Κυνηγιούνται γύρω από ένα κρεβάτι, εκτοξεύουν εκατέρωθεν κατηγορίες και οι «δικαστές» μαζί με την Βίκυ Μιχαλονάκου τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση για το πατιρντί που εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια της ερωτικής δικαιοσύνης.


*Ο Κύριος Νεκτάριος



Η Αλέκα είναι καλεσμένη στην εκπομπή του Alpha «Πάμε Πακέτο», ως παραλήπτρια του πακέτου του κυρίου Νεκτάριου. Εκείνη, όμως, άλλον «έρωτα» περίμενε. Το βλέμμα της, οι αντιδράσεις της και οι ατάκες της μετά την αποκάλυψη είναι όλα τα λεφτά…


*Παρατράγουδα



Η Γυναίκα Αντιπρόσωπος «Είσαι ψεύτης, μαζοχιστής, αντιπρόσωπος και υποκριτής». Με μια της λέξη, το συγκεκριμένο «παρατράγουδο» της Πάνια έγινε το απόλυτο hit του Youtube, και η μισή Ελλάδα αποκαλούσε ο ένας τον άλλο «αντιπρόσωπο». Αυτό που εξόργισε τόσο την Αντιπρόσωπο ώστε να «σκοντάψει» σε τέτοιο λεκτικό λάθος ήταν ο «καλός» της, ο οποίος είχε γραφείο τελετών, και της έπαιρνε τα μέτρα. Θρυλική έχει μείνει και η έκφρασή της «Είσαι λέρρρρρρα».



*Βλάχα, βλαχάρα



Ο καθηγητής του Fame Story 3, Παναγιώτης Χατζηστεφάνου βρίσκεται με πρωτοποριακή αμφίεση στο live της εκπομπής και προκαλεί εντυπώσεις, τονίζοντας πως τον έχουν αναφέρει οι Times της Νέας Υόρκης. Και τότε η κριτής παύλα Eurovision ιέρεια Δάφνη Μπόκοτα κάνει το μοιραίο λάθος να ξεστομίσει κάτι ειρωνικό για τους Times και τα «Νέα του Ψαροντούφεκου». Και αρχίζει το πανηγύρι (στα τελευταία είκοσι δευτερόλεπτα του video, για να μην κουράζεστε).

Και αυτή είναι μόνο η αρχή....

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου