Πέμπτη 1 Αυγούστου 2013

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν περιμένει απλώς ένα «καυτό» φθινόπωρο, το ετοιμάζει...

Γράφει ο Θέμης Δαγκλής
Ήταν μια από τις τελευταίες συναντήσεις του Αλέξη Τσίπρα πριν το Δεκαπενταύγουστο και για τον στρατηγικό σχεδιασμό του ΣΥΡΙΖΑ μάλλον η πιο σημαντική. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δέχτηκε χθες στο γραφείο του στη βουλή τα διοικητικά συμβούλια των εκπαιδευτικών στη δημόσια και την ιδιωτική εκπαίδευση, την ΟΛΜΕ και την ΟΙΕΛΕ.

Αποτελεί κοινό μυστικό, ότι μετά τις απολύσεις των εκπαιδευτικών, οι συνδικαλιστές στην εκπαίδευση έχουν βγει στα κεραμίδια και ετοιμάζονται για άγρια πράγματα το Σεπτέμβρη. Οι προτάσεις είναι να μην ανοίξουν ούτε τα σχολεία, ούτε τα πανεπιστήμια μετά τις διακοπές και όποιοι μετριοπαθείς υπάρχουν στις γραμμές τους βρίσκονται σε δύσκολη θέση. Άλλωστε, ειδικά η ΟΛΜΕ έρχεται από μια ήττα, μετά την επιστράτευση των καθηγητών λίγο πριν από τις εξετάσεις.
Η αδράνεια που ακολούθησε την επιστράτευση – οι αριστεριστές εισηγούνταν να αγνοηθεί η επιστράτευση και να φθάσουν τα πράγματα στα άκρα – εισπράχτηκε ως ήττα της ΟΛΜΕ και ως ήττα των παρατάξεων που απέρριψαν τη λογική της «ανταρσίας», ανάμεσα τους και η προσκείμενη στον ΣΥΡΙΖΑ.
Το θέμα αυτό στοίχισε όσο κανένα άλλο στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, απασχόλησε μια κεντρική Επιτροπή στην οποία η «χλιαρή» στήριξη στις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών δέχτηκε κριτική πανταχόθεν. Εξ’ ου και η σπουδή του κ. Τσίπρα να διαβεβαιώσει, ότι «δεν μπορεί η κυβέρνηση κατ' εντολή της τρόικας, να βάζει φωτιά στην ελληνική κοινωνία και εμείς να καθόμαστε με σταυρωμένα χέρια να την κοιτάμε».
Στη συνάντηση με τους εκπαιδευτικούς, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε το Σεπτέμβρη «κρίσιμο μήνα» και ξεκαθάρισε πέραν πάσης αμφιβολίας τη στάση του κόμματος του απέναντι στις όποιες κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών: «Θα στηρίξουμε αμέριστα, χωρίς ερωτηματικά και αστερίσκους, τις κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών σε όλες τις βαθμίδες», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
Αυτό δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά ότι οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών, όσο σκληρές και αν είναι θα έχουν την πολιτική κάλυψη του ΣΥΡΙΖΑ, αυτό ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να το χειριστεί αλλιώς, πιέζεται άλλωστε και από την αριστερή του πτέρυγα που θα ήθελε να δει και καταλήψεις σχολείων.
Ωστόσο ακόμα και οι μετριοπαθείς στο κόμμα φαίνεται να πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν αντέχει άλλο και ότι έχει έρθει η ώρα της σύγκρουσης. Στο πλαίσιο αυτό, μια πολιτική απεργία με το συντονισμό περισσότερων κλάδων (κάποιους άλλωστε τους ελέγχει ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ) είναι καλοδεχούμενη, αν θα επιταχύνει την κατάρρευση της κυβέρνησης. Όπως είπε και στους καθηγητές ο κ. Τσίπρας, «στόχος είναι να πέσει αυτή η κυβέρνηση της συμφοράς και να οδηγηθούμε στην κάλπη». Με κάθε τρόπο, όπως φαίνεται.


Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/259004/o-syriza-den-perimenei-aplws-ena-kayto-fthinopwro-to-etoimazei#ixzz2adODYeSs

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου