Τρίτη 20 Αυγούστου 2013

Τα μαύρα αυγά της ζωής: Τα τρως και κερδίζεις 7 επιπλέον χρόνια [εικόνες]

Στην Ιαπωνία το Εθνικό Πάρκο Owakudani, που σημαίνει «Η μεγάλη καυτή κοιλάδα», το οποίο βρίσκεται στην ορεινή πόλη Hakone, είναι γνωστό για τις θερμές πηγές του αλλά και για το απόκοσμο τοπίο που συγκεντρώνει πλήθος επισκεπτών.

Εκεί οι επισκέπτες φτάνουν περπατώντας μέχρι το Kuro-Tamago -ή αγορά των «μαύρων αυγών της ζωής»- όπου η κατανάλωση ενός και μόνο κατάμαυρου αυγού θα τους προσφέρει 7 χρόνια επιπλέον στη ζωή τους, σύμφωνα με τους γιαπωνέζικους θρύλους. Μόλις 5 αυγά μπορεί κάποιος να αγοράσει το χρόνο, ενώ η κατανάλωση περισσότερων από ένα έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Τα αυγά προέρχονται από κότες και το μαύρο χρώμα στο τσόφλι τους οφείλεται στον βρασμό τους μέσα στις θειούχες πηγές της περιοχής.
Βασικό αξιοθέατο της περιοχής είναι η περίφημη Death Valley όπου είναι συγκεντρωμένες διάφορες θειούχες πηγές σε διαφορετικά χρώματα ανάλογα με τα στοιχεία που περιέχονται στο νερό.









Πηγή: Τα μαύρα αυγά της ζωής: Τα τρως και κερδίζεις 7 επιπλέον χρόνια [εικόνες] | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/116112#ixzz2Zyv46iF7

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου