Πέμπτη 22 Αυγούστου 2013

Στο 63%-29% το σκορ Μέρκελ-Στάινμπρουκ

Angela-Merkel-Peer-Steinbrück
Στις εκάστοτε εκλογές, οι κοινωνίες προσέρχονται παρακινημένες συνήθως από το πρόσωπο του ηγέτη που καλούνται να στηρίξουν ή να αποδοκιμάσουν, και η περίπτωση της Γερμανίας δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση.

Περίπου έναν μήνα πριν από τις βουλευτικές εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, το σύνολο των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται στη Γερμανία επιβεβαιώνει ότι η Άνγκελα Μέρκελ αποτελεί το ισχυρό χαρτί της Κεντροδεξιάς, επομένως και το σημείο αναφοράς της εκλογικής αναμέτρησης.
Ενώ λοιπόν στην πρόθεση ψήφου, το CDU/CSU συγκεντρώνει 41%, στη δημοσκόπηση της “FGW”, με τους Σοσιαλδημοκράτες στο 25%, τους Πράσινους στο 13%, την Αριστερά στο 8%, το FDP στο 5% και τους Πειρατές στο 3%, στη σύγκριση καταλληλότητας για την Καγκελαρία ανάμεσα στην Άνγκελα Μέρκελ και τον Πέερ Στάινμπρουκ, η ψαλιδα ανοίγει.
Πιο συγκεκριμένα, η Άνγκελα Μέρκελ συγκεντρώνει 63%, έναντι 29% που προτιμά τον Πέερ Στάινμπρουκ για το αξίωμα του Καγκελαρίου. Μια διαφορά που εξηγεί σχεδόν πλήρως και την επικείμενη νίκη της Κεντροδεξιάς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου