Δευτέρα 19 Αυγούστου 2013

Το πρόγραμμα του Συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ για την 3η του Σεπτέμβρη

PASOK-opadoi
Ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα του συνεδρίου με το οποίο – όπως είχε ανακοινώσει ο Ευάγγελος Βενιζέλος – το ΠΑΣΟΚ θα γιορτάσει φέτος την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη.

Η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος του Συνεδρίου, την επιστημονική ευθύνη του οποίου έχει το ΙΣΤΑΜΕ, θα γίνει αμέσως μετά τον Δεκαπενταύγουστο.
Σε επιστημονικό επίπεδο, συμμετέχουν 25 και πλέον κορυφαίοι επιστήμονες που καλούνται να αποτιμήσουν συνολικά την περίοδο της μεταπολίτευσης, πριν και μετά την κρίση, και τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ μέσα στις κρίσιμες στιγμές και τις καταστάσεις που διαμορφώθηκαν τα τελευταία σαράντα χρόνια στη χώρα μας .
Οι θεσμοί, η δημοσιονομική κατάσταση και το μοντέλο ανάπτυξης ,το κοινωνικό  κράτος , η εκπαιδευτική πολιτική , οι παρεμβάσεις στον πολιτισμό, οι αλλαγές στην ίδια την κοινωνία των πολιτών ,η ευρωπαϊκή και εξωτερική πολιτική της χώρας θα είναι τα αντικείμενα των επιμέρους συνεδριάσεων με επιστημονικές εισηγήσεις και σύντομα πολιτικά σχόλια από στελέχη όλων των γενεών και των ρευμάτων σκέψης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και ευρύτερα της κεντροαριστεράς .


Όλα τα ιστορικά στελέχη, η νέα γενιά στελεχών ,τα περιφερειακά στελέχη και πρόσωπα με δημόσιο λόγο που κινούνται στο χώρο του ευρωπαϊκού δημοκρατικού σοσιαλισμού θα πάρουν ενεργό μέρος στο συνέδριο που μπορεί να γίνει το βήμα όχι μόνο μιας παραταξιακής, αλλά μιας πραγματικά εθνικής αυτοαξιολόγησης με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον: στην οριστική έξοδο από την κρίση ,τις μεταρρυθμίσεις ,την ανάκτηση της συλλογικής αυτοπεποίθησης της χώρας ,την ανασυγκρότηση του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου .
Το Συνέδριο θα ξεκινήσει ανήμερα της ιστορικής επετείου της 3η Σεπτέμβρη και με το πολιτικό κλείσιμο του το απόγευμα της επομένης, φιλοδοξείται να σταλεί ένα ισχυρό μήνυμα ενότητας και ενεργοποίησης της παράταξης καθώς πριν την τελική ομιλία του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, θα λάβουν το λόγο ο Κώστας Σημίτης και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Με σύντομους χαιρετισμούς θα παρεμβληθούν ο Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης και ο Γραμματέας της νεολαίας Παύλος Χρηστίδης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου