Παρασκευή 5 Ιουλίου 2013

Ο Τσίπρας υμνεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ οργίζεται και αντιδρά

Νέος πόλεμος ξέσπασε ανάμεσα στην Ιπποκράτους και στην Κουμουνδούρου με αφορμή την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στον Ανδρέα Παπανδρέου. Ακολούθησε σκληρή απάντηση του ΠΑΣΟΚ με αιχμές κατά του προέδρου του κόμματος αλλά και του προέδρου της επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Κωνσταντόπουλου.


Ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Πάτρα αναφέρθηκε στο ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου για να επιτεθεί στον Μάκη Βορίδη για την τοποθέτηση που έκανε στο συνέδριο της ΝΔ και προκάλεσε σάλο.

«Ο κ. Βορίδης ξεσάλωσε πριν λίγες μέρες στο συνέδριο της ΝΔ. Και μέσα στην αντιδημοκρατική φούρια της δεξιάς και των αναμνήσεών του από τα φοιτητικά του χρόνια στην ακροδεξιά, μας παρέδωσε μαθήματα ιστορίας για τον Ανδρέα Παπανδρέου και την πολιτική του το 1981-85. Ξέρετε γιατί; Το είπε ο ίδιος: Γιατί θέλουν να ξεμπερδέψουν με την ιδεολογική ηγεμονία της αριστεράς! Που πάει να πει να επαναφέρουν το καθεστώς των διακρίσεων και της εθνικοφροσύνης. Το καθεστώς της μειωμένης δημοκρατίας για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας.

Η αντίδραση του ΠΑΣΟΚ ήταν άμεση, με την Ιπποκράτους να εκδίδει μια ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση στην οποία τόνιζε ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει δικαίωμα να υμνεί τον Ανδρέα Παπανδρέου από τη στιγμή που περιοδεύει παρέα μα τον Νίκο Κωνσταντόπουλου, ο οποίος, όπως σημείωνει το ΠΑΣΟΚ, «είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνωμοσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του ιδρυτή του Κινήματος».

«Η υποκρισία του κ. Τσίπρα δεν έχει όρια. Την ίδια ώρα που κάνει τις παραπάνω αναφορές, περιοδεύει με τον κ. Ν. Κωνσταντόπουλο (Πρόεδρο της Επιτροπής Σοφών του ΣΥΡΙΖΑ) ο οποίος, μαζί με σειρά στελεχών του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ, είχε κεντρικό ρόλο στην άθλια συνωμοσία που είχε ως στόχο την πολιτική και ηθική εξόντωση του Ανδρέα Παπανδρέου», αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ.

«Του πήρε μόλις μερικές δεκαετίες του ΣΥΡΙΖΑ για να αποδεχθεί ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου ήταν αριστερός, όπως προκύπτει από τη σημερινή ομιλία του προέδρου του στην Πάτρα», συνεχίζει η Ιπποκράτους στην ανακοίνωσή της και προσθέτει: «Συγχαρητήρια, αν και θα πρέπει να προβληματίσει όλους το γεγονός πως χρειάστηκε η συμβολή του κ. Βορίδη για να το κατανοήσει και o Aλέξης Τσίπρας».


Πηγή: Ο Τσίπρας υμνεί τον Ανδρέα Παπανδρέου, το ΠΑΣΟΚ οργίζεται και αντιδρά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/113448#ixzz2Y9zlGTs8

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου