Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Το Μαξίμου δεν ανησυχεί τόσο για μια πιθανή «εξέγερση» βουλευτών όσο για μια κοινωνική έκρηξη

Ενώ το πρωθυπουργικό επιτελείο προετοιμάζεται πυρετωδώς για την επίσκεψη στις ΗΠΑ απ όπου προσδοκά τουλάχιστον μερικά καλά λόγια και ίσως κάποιες επενδύσεις, στα άδυτα του Μαξίμου γίνονται ασκήσεις επί χάρτου για το δύσκολο φθινόπωρο και το καυτό χειμώνα που έρχεται.


Η ισχνή πλειοψηφία της κυβέρνησης επιβάλλει ετοιμότητα και για εκλογική αναμέτρηση αν και το Μέγαρο Μαξίμου δεν ανησυχεί τόσο για μια πιθανή «εξέγερση» βουλευτών όσο για μια κοινωνική έκρηξη που θα οδηγούσε σε εκλογές.

Η πιθανή επιβολή νέων μέτρων αλλά και η πλήρης εφαρμογή των ήδη ψηφισθέντων προβληματίζει τους επιτελείς της κυβέρνησης που σκέφτονται με δέος την επιστροφή της τρόικας τον Σεπτέμβριο.

Παράλληλα γνωρίζουν πολύ καλά ότι με το τέλος της προεκλογικής εκστρατείας στην Γερμανία οι τόνοι θα οξυνθούν και πάλι με το Βερολίνο να επιστρέφει στην παλιά του τακτική. Η έκθεση της ευρωπαϊκής επιτροπής ήρθε να επιβεβαιώσει τους φόβους για νέο κύκλο πιέσεων .

Το Μαξίμου συνιστά ψυχραιμία στους υπουργούς και τους κομματικούς επιτελείς και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνοντας συνεχώς ότι « τα δύσκολα έχουν περάσει και η κατάσταση είναι υπό έλεγχο».

Και το Μαξίμου και οι κυβερνητικοί επιτελείς ελπίζουν να είναι έτσι…

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου