Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τι κάνει σήμερα η Πέγκυ Σταθακοπούλου;

Στα 18 της πέρασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και τότε δεν μπορούσε να φανταστεί ότι δεν θα γινόταν δικηγόρος. Ενώ λοιπόν φοιτούσε στον πρώτο χρόνο της σχολής, γράφτηκε στη Δραματική Σχολή και συνέχισε παράλληλα τις σπουδές της για τα επόμενα τρία χρόνια. Από εκεί όμως η πορεία της άλλαξε άρδην. Τελειώνοντας την Δραματική Σχολή, πέρασε από οντισιόν και την επέλεξε ο σκηνοθέτης, Γ. Μιχαηλίδης, ανάμεσα σε 200 υποψήφιες για να πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά «Κάθοδος».
 

Έτσι, εγκατέλειψε το πανεπιστήμιο για να ασχοληθεί με το θέατρο παρά το γεγονός ότι είχε φτάσει στο πτυχίο της. Και παρά το ότι, πολλοί ηθοποιοί εντυπωσιάζονται από την τηλεόραση, παραμερίζοντας το θέατρο, εκείνη ακολούθησε αντίστροφη πορεία. Ύστερα από την πορεία της στις διαφημίσεις, βιντεοταινίες, τηλεπαιχνίδια και τηλεοπτικά σήριαλ, αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να κάνει σοβαρό θέατρο. 

Κι αυτός είναι ο λόγος που απέχει από την τηλεόραση, χωρίς όμως, ποτέ να την υποτίμησε. 

«Το θέατρο είναι ο τρόπος που ωρίμασα, ο δρόμος που ακολούθησα και εξελίχτηκα σαν άνθρωπος, ο τόπος όπου ανακάλυψα τον εαυτό μου. Η τηλεόραση, που γνώρισα εγώ και δούλεψα, υπήρξε αγάπη μεγάλη, γιατί ποτέ δεν την υποτίμησα, ούτε την έκανα μόνο για λόγους οικονομικούς», έχει πει σε συνέντευξή της. 

Πάντως, μιλώντας η ηθοποιός στο newsbeast.gr, αναφέρει ότι το καλοκαίρι δεν θα ετοιμάσει κάποια πράγματα γιατί προτιμά να ξεκουραστεί με την οικογένειά της. «Ίσως τελικά να προδίδω τόσο συχνά την δουλειά μου, μια και διαλέγω να απέχω μεγάλα διαστήματα από το θέατρο, ίσως πάλι την αγαπώ υπερβολικά, αφού όποτε επιστρέφω είναι σαν να απέχω από την ζωή. Δεν έχω απάντηση χρόνια τώρα», λέει. 

Και γι’ αυτό θα συμβούλευε τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική. «Δεν είναι πολύ εύκολο να πει κανείς ότι δεν συμβουλεύει τους νέους να ασχοληθούν με την υποκριτική. Εγώ αγαπώ πολύ τη δουλειά μου, και μέσα από αυτή τη δουλειά γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Οπότε, υπό αυτή την έννοια μόνο καλό μπορεί να σου κάνει όλο αυτό», λέει χαρακτηριστικά. Και αναφέρει ότι συζητά κάποιες προτάσεις για τον χειμώνα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου