Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Βουλή: Ψηφίστηκε επι της αρχής το πολυνομοσχέδιο απο ΝΔ - ΠΑΣΟΚ

- Οι κυβερνητικοί βουλευτές είπαν ναι μετα τις αλλαγές που έγιναν- Ακυρώθηκαν οι τροπολογίες για τα κυβερνητικά αεροσκάφη και το «ακαταδίωκτο» των μελών του ΤΧΣ- Αύριο ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την ψηφοφορία.

Σε οπισθοχώρηση υπο το βάρος της απειλής καταψήφισης οδηγείται η κυβέρνηση καθώς αναμένεται η απόσυρση μιας σειράς άδικων και προκλητικών διατάξεων και τροπολογιών που είχαν παρεισφρήσει στο πολυνομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της δόσης.

Πάντως, το κρίσιμο νομοσχέδιο ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ) στην επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής και πλέον αύριο ξεκινά η συζήτησή του στην Ολομέλεια που θα ολοκληρωθεί το βράδυ της Τετάρτης με την σχετική ψηφοφορία.
Πιο αναλυτικά, ο υπουργός Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης κατά την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΝΔ στην Συγγρού σήμερα το πρωί, ενημέρωσε τους βουλευτές του κόμματος ότι θα αποσυρθεί η διάταξη που παρέχει πλήρη νομική ασυλία στα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ).

Για την εν λόγω ρύθμιση είχαν υπάρξει σφοδρές αντιδράσεις τόσο από την πτέρυγα της ΝΔ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, με τον εκπρόσωπο τύπου Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να ξεκαθαρίζει ότι «εμείς θα καταψηφίσουμε».

Υπο αυτά τα δεδομένα, κατά την συζήτηση στην Ολομέλεια αναμένεται να υπάρξει επίσημη διόρθωση.

Εκτός αυτού, αναμένεται και η απόσυρση της τροπολογίας που επέκτεινε τα προνόμια του υπουργού Εθνικής Αμυνας και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης ώστε να μπορεί να χρησιμοποιεί τα δύο κρατικά αεροσκάφη. Την τροπολογία υπογράφουν οι υπουργοί Αμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος και Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας, ενώ και σε αυτή την περίπτωση το ΠΑΣΟΚ είχε ξεκαθαρίσει ότι θα καταψηφίσει.

Να σημειωθεί ότι τις προηγούμενες ημέρες και μετά την αποκάλυψη του protothema.gr,  η κυβέρνηση είχε αναγκαστεί στην διόρθωση άρθρου που πριμοδοτούσε κατά την διαδικασία της αξιολόγησης μόνο τους αποσπασμένους υπαλλήλους σε υπουργικά γραφεία!

«Μασάζ» με δεσμεύσεις σε βουλευτές 


Την ανησυχία του για την κατάργηση των σχολικών φυλάκων εξέφρασε ο υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος σημειώνοντας, ότι τα σχολεία μένουν αφύλαχτα «σε ακραία στοιχεία που καραδοκούν». Η συγκεκριμένη αναφορά του υπουργού στην επιτροπή Οικονομικών της Βουλής κατά τη δεύτερη ανάγνωση του πολυνομοσχεδίου ερμηνεύτηκε από έμπειρους κοινοβουλευτικούς ως «κλείσιμο ματιού» προς τους βουλευτές της συμπολίτευσης και ως δείγμα ότι «η κυβέρνηση είναι πρόθυμη να βρει λύση και για την συγκεκριμένη κατηγορία εργαζομένων». 

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι το 55% των 2.000 εκπαιδευτικών τεχνικών λυκείων που θα βγουν σε διαθεσιμότητα θα απορροφηθεί από δομές του υπουργείου Υγείας καθώς οι ειδικότητές τους έχουν σχέση με ιατρικά επαγγέλματα. Τόνισε μάλιστα ότι την ερχόμενη Πέμπτη θα έχει συνάντηση με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου η μετακίνηση των συγκεκριμένων εκπαιδευτικών να γίνει μέσα στο επόμενο δίμηνο.




http://www.protothema.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου