Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Ο Χρήστος Ζώης για την επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας στην Πατρίδα μας

Με αφορμή τη συμπλήρωση 39 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας, ο Πρόεδρος της Νέας ΜΕΡΑς κ. Χρήστος Ζώης έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Συμπληρώνονται, σήμερα, 39 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας μετά την επταετία της δικτατορίας των συνταγματαρχών.


Στις 23 Ιουλίου 1974 και μετά την τραγωδία της Κύπρου, ο Κων/νος Καραμανλής αποκατέστησε τη δημοκρατική ομαλότητα και έθεσε τις βάσεις για μια σύγχρονη δημοκρατία με βασικούς πυλώνες την Εθνική Ανεξαρτησία , την εθνική ενότητα,την κοινωνική δικαιοσύνη, τη στερέωση και ενδυνάμωση των θεσμών και την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.

Η εποχή της Μεταπολίτευσης σημάδεψε έντονα την πορεία της σύγχρονης Ελλάδας με θετικά και αρνητικά γεγονότα. Εδώ και τρία χρόνια οι Έλληνες πολίτες βιώνουν τη ζοφερή πραγματικότητα των Μνημονίων και των μνημονιακών πολιτκών.

Το αίτημα για Εθνική Ανεξαρτησία , για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Συνοχή, για την ποιότητα της δημοκρατίας μας  αναδεικνύεται εξαιρετικά επίκαιρο.

Η Νέα ΜΕΡΑ αγωνίζεται σταθερά για τη διεύρυνση και εμβάθυνση της δημοκρατίας. Για το εθνικό Σχέδιο Ανασυγκρότησης που έχει ανάγκη η πατρίδα μας. Για την Ελλάδα της Εθνικής Αξιοπρέπειας και της Κοινωνικής Συνοχής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου