Τρίτη 16 Ιουλίου 2013

Κοκαϊνη στις τουαλέτες του βρετανικού κοινοβουλίου - Βρήκαν ίχνη σε καπάκια και συσκευές στεγνώματος χεριών

Ιχνη κοκαϊνης, τόσα που αποδεικνύουν ευρύτατη χρήση, βρέθηκαν σε τουαλέτες του βρετανικού κοινοβουλίου. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2005 η γερμανική τηλεόραση είχε εντοπίσει σε έρευνά της ίχνη κοκαΐνης στις 41 από τις 46 τουαλέτες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις Βρυξέλλες.


Η Daily Mail γράφει ότι το ναρκωτικό βρέθηκε στο Γουέστμινστερ, «τον χώρο συνάντησης της πολιτικής ελίτ του Ηνωμένου Βασιλείου» και ότι τα ίχνη εντοπίστηκαν σε εννέα τουαλέτες, οι περισσότερες στα κυλικεία του κοινοβουλίου, όπου επιτρέπονται και καλεσμένοι των βουλευτών, αλλά και σε χώρους λίγα μέτρα από τα γραφεία των βουλευτών όπου απαγορεύεται η πρόσβαση στο κοινό.

Η ανακάλυψη της χρήσης κοκαΐνης αποκαλύφθηκε όταν έγιναν έλεγχοι παρόμοιοι με αυτούς που κάνουν τα ειδικά κλιμάκια της Δίωξης και των τελωνειακών αρχών, με τοποθέτηση ενός υλικού σε επιφάνειες που αποκτούν μπλε χρώμα όταν είχε προηγηθεί χρήση του ναρκωτικού. Στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν σε καπάκια τουαλέτας και συσκευές στεγνώματος των χεριών.

Εκπρόσωπος του βρετανικού Κοινοβουλίου προσπάθησε να αποσυνδέσει το γεγονός με οποιαδήποτε υπόνοια ότι η κοκαΐνη έχει σχέση με τα ίδια τα μέλη του σώματος. «Το Κοινοβούλιο είναι ένας δημόσιος χώρος και καλωσορίζουμε εδώ περισσότερους από ένα εκατομμύριο επισκέπτες, οι οποίοι έχουν πρόσβαση σε αυτούς τους χώρους, ή έστω έχουν πρόσβαση συνοδευόμενοι» τόνισε και προσέθεσε: «Είναι σαφές ότι δεν θα ήταν πρέπον να ελέγχουμε τι συμβαίνει στις τουαλέτες. 

Επιπλέον έχουμε εκδώσει 14.000 κάρτες πρόσβασης, είτε για συνεργεία, είτε για τρίτους και βέβαια για το προσωπικό του Κοινοβουλίου, τα μέλη του και τους υπαλλήλους τους. Συνεπώς είναι αδύνατο να ξέρουμε ποιοι μπορεί να εμπλέκονται. Οι έλεγχοι ασφαλείας στόχο έχουν να εμποδίσουν να συμβεί επίθεση, όχι να εντοπίσουν μικρές ποσότητες ναρκωτικών».


Πηγή: Κοκαϊνη στις τουαλέτες του βρετανικού κοινοβουλίου - Βρήκαν ίχνη σε καπάκια και συσκευές στεγνώματος χεριών | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/114858#ixzz2Z6m3hd00

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου