Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

Μια φωτογραφία της Eurostat εκθέτει ανεπανόρθωτα τις Βρυξέλλες

unemployment 2
Αν κάποιες φωτογραφίες διαθέτουν την ίδια δύναμη όση χίλιες λέξεις, η συγκεκριμένη διεκδικεί επάξια ακόμα μεγαλύτερη μνεία.

Η φωτογραφία αυτή συνόδευσε τα σημερινά στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την Eurostat σχετικά με την ανεργία στην Ευρωπαϊκή Ένωση αλλά και την ευρωζώνη ειδικότερα και συγκρίνει την πορεία της με εκείνη στις ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιαπωνία.
Καταγράφονται με τον πιο καταφανή τρόπο οι συνέπειες της πολιτικής λιτότητας, που υπαγορεύεται τα τελευταία χρόνια με αμείλικτο τρόπο από τις Βρυξέλλες, στην καθημερινή ζωή των Ευρωπαίων και η τεράστια αύξηση όσων βιώνουν το δράμα της ανεργίας.
Την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιαπωνία δείχνουν με τις πολιτικές τους να σταθεροποιούν την κατάσταση και να βγαίνουν δειλά-δειλά από την κρίση, η ευρωζώνη, με κύρια θύματα τον ευρωπαϊκό Νότο και προεξάρχουσα την Ελλάδα, οδεύουν στην ανηφόρα της απελπισίας.
Η λήψη μέτρων έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα. Οι πολιτικές ανάπτυξης που θα συνόδευαν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, ανύπαρκτες τα τελευταία χρόνια, πρέπει επειγόντως να εφαρμοσθούν, έστω και αν τα αποτελέσματά τους θα αργήσουν πια δραματικά να φανούν.
Το βέβαιο, όμως, είναι ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία χτυπάει το καμπανάκι του κινδύνου στα αρχηγεία της Ευρώπης φανερώνοντάς τους ότι την ώρα που διαφημίζουν ότι η εγχείριση στέφεται από επιτυχία, πολλοί είναι οι ασθενείς που αφήνουν την τελευταία τους πνοή….

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου