Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ο Τσίπρας (θεωρεί ότι) βρήκε… αυτό που του έλειπε

Alexis-Tsipras
(Photo Eurokinissi)
Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και το κύμα αναβρασμού που επικρατεί σε κοινωνικό επίπεδο, σε συνδυασμό με τις ενδοκυβερνητικές αρρυθμίες που φέρνουν πιο κοντά το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, αποτιμώνται από τον Αλέξη Τσίπρα και την ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ ως η “μεγάλη ευκαιρία” που μέχρι σήμερα τους έλειπε.

Στην Κουμουνδούρου διαπίστωναν με βαθύ προβληματισμό το τελευταίο διάστημα ότι είχε ανασχεθεί δημοσκοπικά η ανοδική πορεία τους, με την κυβέρνηση να στέκεται στα πόδια της, τη Νέα Δημοκρατία να έχει προβάδισμα και τον Αντώνη Σαμαρά να αποκτά προσωπικό προβάδισμα έναντι του Αλέξη Τσίπρα.
Το θέμα της ΕΡΤ εκτιμάται από το επιτελείο Τσίπρα ως το εφαλτήριο για την αναστροφή αυτής της κατάστασης. Αρχικά με την ανάκτηση της επαφής του ΣΥΡΙΖΑ με τα λαϊκά κινήματα, μέσω της διοργάνωσης κοινών αγώνων και δράσεων για τη δημόσια τηλεόραση.
Ταυτόχρονα, στον ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζουν να επικεντρώσουν προσωπικά στον Αντώνη Σαμαρά τις επιθέσεις τους, μετά και τη χθεσινή ομιλία του Πρωθυπουργού στην εκδήλωση του ΕΒΕΑ, επιχειρώντας με τον τρόπο αυτό να προκαλέσουν ρωγμές στη δημοφιλία του, και έτσι να επιφέρουν πρόσθετο πλήγμα στην εικόνα της κυβέρνησης στην κοινωνία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου