Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Ποιος είναι ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ

Καθήκοντα νέου εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ ανέλαβε ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο οποίος ανήκει στην «γενιά των 30άρηδων» του Κινήματος όταν στα τέλη του 2010 ο Ευάγγελος Βενιζέλος επιχείρησε να «ανανεώσει» το κόμμα του με την προώθηση φρέσκων προσώπων.

Πράγματι, ο κ. Κωνσταντινόπουλος είναι φρέσκο πρόσωπο και δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν ότι διαθέτει όλα εκείνα τα προσόντα που θα μπορούσαν να τον αναδείξουν σε πρόσωπο κλειδί στο Κίνημα μεταγενέστερα, ενώ ανήκει στους «έμπιστους» του κ. Βενιζέλου.

Εξάλλου, ο κ. Κωνσταντινόπουλος έχει μέχρι σήμερα μια διακριτική και σταθερή παρουσία στο πολιτικό σκηνικό χωρίς να έχει εμπλακεί ενεργά στις εσωκομματικές τριβές του Κινήματος.

Η σχέση του με την πολιτική ζυμώθηκε από νωρίς μέσα από τη Νεολαία του ΠΑΣΟΚ. Από το 2000 έως το 2005 ήταν μέλος του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας ΠΑΣΟΚ και διετέλεσε μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της  ως Υπεύθυνος για τον Τύπο και την Πολιτική Επικοινωνία. Από τα μαθητικά του χρόνια πάντως είχε επιδείξει ενδιαφέρον για την πολιτική με την οποία ασχολήθηκε για πρώτη φορά  αγωνιζόμενος για τη δημόσια εκπαίδευση, μέσα από τους  κόλπους του μαθητικού κινήματος της δεκαετίας του ’90.
 
Ο νέος εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ γεννήθηκε και μεγάλωσε στον τόπο καταγωγής του στη Μυγδαλιά Γορτυνίας. Αν και η ενασχόλησή του με την πολιτική ήταν κύριος στόχος του, σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Carol Davila του Βουκουρεστίου και στη συνέχεια διεύρυνε το επιστημονικό του πεδίο με μεταπτυχιακές σπουδές στη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας. Στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών τελικώς ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή με θέμα Ιστορία της Επεμβατικής Ακτινολογίας, ένα εργαλείο της Βιοϊατρικής Τεχνολογίας.
 
Από το 2004 έως το 2009 εργάστηκε στο Τμήμα Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου «Σωτηρία», ενώ από το 2002 έως το 2004 διετέλεσε Ειδικός Επιστημονικός Συνεργάτης του Υπουργού Υγείας κ. Κώστα Στεφανή.

Στα πλαίσια του 35ου Πανελλήνιου Ιατρικού Συνεδρίου έλαβε το πρώτο βραβείο καλύτερης εργασίας εφαρμοσμένης έρευνας  που αφορούσε σε μία νέα μέθοδο αντιμετώπισης νεοπλασμάτων ήπατος και πνεύμονα με τη χρήση μικροκυμάτων (πρώτη εφαρμογή στην Ελλάδα).

Όσον αφορά στην πολιτική του πορεία, στις Νομαρχιακές εκλογές του 2002 εκλέχθηκε για πρώτη φορά Νομαρχιακός Σύμβουλος Αρκαδίας και επανεξελέγη στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2006.  Από τον Μάρτιο του 2008 είναι μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ. Στις Ευρωεκλογές του 2009, μάλιστα, ήταν επικεφαλής του προεκλογικού αγώνα του ΠΑΣΟΚ στο νομό Θεσπρωτίας.
Τελικώς, στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου 2009, εκλέχθηκε βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ. Στις εκλογές της 6ης Μαΐου και 17ης Ιουνίου 2012, επανεκλέχθηκε Βουλευτής Αρκαδίας με το ΠΑΣΟΚ.

Συμμετέχει ως μέλος στη Διαρκή Επιτροπή Οικονομικών, στην Ειδική Διαρκής Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, καθώς και στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας.
 
Είναι παντρεμένος με τη γιατρό Βασιλική Δημητρακά και έχουν αποκτήσει τρία  παιδιά.
 
ΑΝ. ΓΑΛ.


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου