Δευτέρα 10 Ιουνίου 2013

Στο φως το ημερολόγιο στενού συνεργάτη του Χίτλερ- Τι σχεδίαζαν οι Ναζί για τους Εβραίους

Εντοπίστηκε το μεγαλύτερο μέρος του ημερολογίου του στενού συνεργάτη του Χίτλερ, Αλφρεντ Ρόζενμπεργκ ο οποίος έπαιξε κεντρικό ρόλο στην εξόντωση εκατομμυρίων Εβραίων στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ενώ σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις περιέχει λεπτομέρειές για τα ανατριχιαστικά σχέδια των Ναζί αναφορικά με τις μαζικές δολοφονίες Εβραίων.


Σύμφωνα με τις αρχικές αξιολογήσεις της αμερικανικής κυβέρνησης, από τις 400 περίπου σελίδες του ημερολογίου το οποίο ήταν χαμένο επί σειρά ετών, το ημερολόγιο μπορεί να προσφέρει πληροφορίες για τις συναντήσεις και τις σχέσεις του Χίτλερ με άλλους ναζί ηγέτες όπως ο Χάινριχ Χίμλερ και ο Χέρμαν Γκέρινγκ, ενώ περιέχει λεπτομέρειες για την γερμανική κατοχή ενός τμήματος της ΕΣΣΔ, καθώς και τα σχέδια των ναζί για μαζικές δολοφονίες Εβραίων και κατοίκων της Ανατολικής Ευρώπης.

Το ημερολόγιο, σύμφωνα με το Ρόιτερς, περιλαμβάνει λεπτομέρειες για τις διαφωνίες και τις εντάσεις στα ανώτατα κλιμάκια της γερμανικής διοίκησης—ιδίως για την κρίση που προκλήθηκε από την πτήση του Ρούντολφ Ες στη Βρετανία το 1941 αλλά και από την κλοπή έργων τέχνης ανά την Ευρώπη, σύμφωνα με μία προκαταρτική εξέταση, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Ο Ρόζενμπεργκ, ήταν στενός συνεργάτης του Χίτλερ, ενώ δημοσίευε και την ναζιστική εφημερίδα και καταδικάστηκε στη δίκη της Νυρμβέργης σε απαγχονισμό.

Μετά τη Δίκη της Νυρεμβέργης, το ημερολόγιο του Ρόζενμπεργκ, το οποίο κρατούσαν ως αποδεικτικό στοιχείο οι εισαγγελείς, εξαφανίστηκε.


Πηγή: Στο φως το ημερολόγιο στενού συνεργάτη του Χίτλερ- Τι σχεδίαζαν οι Ναζί για τους Εβραίους | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/109847#ixzz2Vob3BAHA

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου