Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013

Χρήστος Ζώης: «Διατηρώ τις ίδιες απόψεις, ακόμα πιο ενισχυμένες, μετά την πρόσφατη ομολογία του ΔΝΤ»

Κύρια σημεία από την συνέντευξη του Προέδρου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστο Ζώη στα «ΕΠΙΚΑΙΡΑ» και τον δημοσιογράφο Δημήτρη Κοτταρίδη:


-Για τα σενάρια επιστροφής στη ΝΔ:
«Έχω δηλώσει κατ' επανάληψη ότι δεν αποχώρησα από τη Ν.Δ, δεν ανέτρεψα κυβέρνηση, δεν εγκατέλειψα αρχές, ιδέες και φιλοσοφία με τις οποίες γαλουχήθηκα. Εκδιώχθηκα, με διέγραψε η ηγεσία της. Άλλαξε θέση και προσανατολισμό στο κρίσιμο ζήτημα της αποδοχής και ψήφισης του 2ου μνημονίου και απαγόρευσε την ύπαρξη αντίθετης άποψης. Σήμερα σας επαναλαμβάνω ότι διατηρώ τις ίδιες απόψεις, ακόμα πιο ενισχυμένες μετά την πρόσφατη ομολογία του ΔΝΤ για την εφαρμογή του λάθους προγράμματος αλλά και μετά τις δημόσιες παραδοχές του τέως επικεφαλής του eurogroup, του κ. Γιούνκερ για την άδικη μεταχείριση της Ελλάδας από φίλους και εταίρους. Τον αγώνα για τη δικαίωση συνεχίζουμε να τον δίνουμε απ' τις επάλξεις της Νέας ΜΕΡΑς. Και θα τιμήσω όλους όσους μας περιβάλλουν με την εμπιστοσύνη τους».
-Για συνεργασίες με στελέχη από ΝΔ και ΑΝΕΛ:
«Στη «Νέα ΜΕΡΑ» προσέρχονται πολίτες απογοητευμένοι είτε από την κυβερνητική     παράδοση στα μνημόνια είτε από την κενή περιεχομένου αντιπολίτευση που δίνει την εντύπωση ότι δεν επείγεται να κυβερνήσει και βολεύεται με τη ρίψη φωτοβολίδων. Δε ζητούμε πιστοποιητικά προηγούμενων κομματικών φρονημάτων. Μας αρκεί να' χουν κατανοήσει την αναγκαιότητα της συστράτευσης τους σε ένα αγώνα πατριωτικό. Και αυτό το υπογραμμίζω γιατί ακριβώς αυτό απαιτείται για να ξανακερδίσουμε την πατρίδα μας, την αξιοπρέπειά μας και τη ζωή μας».



-Για το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση:
«Πιστεύω ειλικρινά στο όραμα των πατέρων της κοινής ευρωπαϊκής πορείας. Στο όραμά τους για κοινότητα ισότιμων εταίρων. Απορρίπτουμε την Ευρωφοβία που δαιμονοποιεί την Ευρώπη. Απεχθανόμαστε τον Ευρωραγιαδισμό, τη συνειδητή "υποστολή σημαίας" μπροστά στον ηγεμονισμό της Γερμανίας. Αναζητούμε την Ευρώπη που μάθαμε να αγαπούμε. Των εθνών, του κοινωνικού κεκτημένου, του πολιτισμού, των αξιών. Η Ευρώπη είναι το σπίτι μας και θέλουμε να είμαστε "συνιδιοκτήτες". Ο ρόλος του φιλοξενούμενου ή του ενοικιαστή δε μας συγκινεί. Αυτό πρέπει να το αντιληφθούν όσοι έχουν αυθαίρετα επιλέξει να παίξουν το ρόλο του "καταληψία" ή του "ηγεμόνα"».
-Για συνεργασίες με άλλα κόμματα:
«Δεν ετεροπροσδιοριζόμαστε, δεν ψάχνουμε συμμάχους στα άλλα πολιτικά κόμματα, δεν αποζητούμε να καταστούμε συνιστώσα κόμματος. Παρουσιαζόμαστε στους Έλληνες και επιδιώκουμε να χτίσουμε συμμαχία μαζί τους. Δεν πιστεύουμε στα μνημόνια και έχουμε δικαιωθεί για τη θέση μας αυτή.Αυτό όμως που χαρακτηρίζει την πολιτική κίνησή μας είναι η πεποίθηση ότι πρέπει να αντιμετωπίσουμε αποφασιστικά τις συνέπειες απ' την εφαρμογή των μνημονίων. Να οργανώσουμε στις λεπτομέρειές του ένα οδικό χάρτη για τη μετα-μνημόνιο εποχή. Με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις των ελλήνων. Αν όχι εμείς οι ίδιοι, τότε ποιοί νοιάζονται περισσότερο για τον τόπο και τα παιδιά μας; Θα επιδιώξουμε και θα διεκδικήσουμε την εμπιστοσύνη των συμπατριωτών μας και θα αφήσουμε αυτούς να προσδιορίσουν το ρόλο μας για την επόμενη των εκλογών ημέρα.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου