Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Χρονοδιάγραμμα για την ΕΡΤ θα ζητήσουν τα κόμματα

Στη σημερινή Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής αναμένεται να τεθεί από τα κόμματα το χρονοδιάγραμμα των νομοθετικών πρωτοβουλιών που ανέλαβαν τα κόμματα για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου και την υπουργική απόφαση που ακολούθησε οδηγώντας στο κλείσιμο της ΕΡΤ.

Μέχρι στιγμής, από τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση, το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ έχουν καταθέσει κοινή πρόταση νόμου για την κατάργηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης προχώρησαν σε αντίστοιχες πρωτοβουλίες, με εξαίρεση τη Χρυσή Αυγή.
Οι εξελίξεις στην ΕΡΤ και η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης αναμένεται να τεθούν και σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής στην οποία έχει προγραμματιστεί η συζήτηση της πρότασης Νόμου που έχει κατατεθεί από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλη Βενιζέλο και τους βουλευτές του κόμματος και με την οποία προτείνεται η Ίδρυση Εθνικού Ταμείου Αλληλεγγύης Γενεών.
Στο κλίμα αυτό η Βουλή τελεί εν αναμονή του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για τη νέα ΕΡΤ που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα και προβλέπει τη δημιουργία νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα που θα φέρει την ονομασία ΝΕΡΙΤ ΑΕ (Νέα Ελληνική Ραδιοφωνία, Ιντερνετ, Τηλεόραση).
Ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης ερωτηθείς χθες από δημοσιογράφους για το χρονοδιάγραμμα συζήτησης των προτάσεων νόμου των κομμάτων απάντησε πως «θα γίνει ότι ορίζει ο Κανονισμός».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου