Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

Νέα ΜΕΡΑ: «Το τέλος της αυταπάτης»

Σχετικά με τις εξελίξεις για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, από το Γραφείο Τύπου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:


«Τα αλλεπάλληλα ραπίσματα που δέχτηκε ο ίδιος ο πρωθυπουργός σε σχέση με την αποτυχία της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΠΑ, αποτελούν την πιο τρανή απόδειξη ότι απέτυχε ακόμα και ως διεκπεραιωτής μιας υπόθεσης, που ανέλαβε ο ίδιος να διαπραγματευτεί.

Δυστυχώς, όταν η ελληνική ηγεσία αποδεικνύεται τόσο αδύναμη να κατανοήσει τις κατακλυσμιαίες αλλαγές στον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη, όταν αδυνατεί να εξασφαλίσει ένα ασφαλές επενδυτικό περιβάλλον και να αντιμετωπίσει τις ευρωπαϊκές αλαζονικές μεθοδεύσεις, τότε η άσκηση αυστηρής κριτικής δεν αρκεί.

Πρόκειται για το τέλος της αυταπάτης. Η αποτυχία θετικής έκβασης στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ δίνει ένα σκληρό μάθημα σε όλους εκείνους που είχαν εναποθέσει τις ελπίδες τους στον ξένο παράγοντα, αρνούμενοι την υποχρέωση να συσπειρώσουν ευρύτερες εθνικές δυνάμεις γύρω από ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης της χώρας.

Αντίθετα, για τη «Νέα ΜΕΡΑ» αποτελεί εθνικό καθήκον η εκπόνηση μιας μακροχρόνιας ενεργειακής πολιτικής, που οι στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεις θα εντάσσονται σε μια εθνική προσπάθεια ανάταξης της οικονομίας και όχι στους εκβιασμούς και τους δημοσιονομικούς στόχους των Μνημονίων.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου