Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

10 παραλίες της Αττικής που δεν χρειάζεται να πληρώσεις εισιτήριο για να δροσιστείς

Δεν είναι απαραίτητο ότι για να δροσιστεί κανείς στις μέρες μας θα πρέπει να πληρώσει μια μικρή περιουσία για είσοδο σε κάποια οργανωμένη παραλία, ξαπλώστρες και ό,τι συνοδεύει μια καλοκαιρινή βουτιά.

Τα τσουχτερά εισιτήρια δεν αποτελούν πλέον τροχοπέδη μιας και η Αττική διαθέτει μικρούς δροσιστικούς παραδείσους τελείως δωρεάν.



1) Άγιος Νικόλαος και Μεγάλο Καβούρι

Στη μικρή χερσόνησο Καβούρι, λίγο πριν την Βουλιαγμένη και περίπου 17 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, θα βρείτε όμορφες παραλίες με ελεύθερη πρόσβαση και αρκετό κόσμο. Ο Άγιος Νικόλαος και το Μεγάλο Καβούρι είναι δύο από αυτές, με αμμουδιά και θέα σε ολόκληρο το παραλιακό μέτωπο της Ποσειδώνος. Στα πλεονεκτήματα ότι η περιοχή εξυπηρετείται και από αστικά λεωφορεία.

2) Λιμανάκια Βουλιαγμένης

Περίπου 20 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, βρίσκονται τα γνωστά σε όλους Λιμανάκια της Βουλιαγμένης, στον δρόμο προς Βάρκιζα. Πρόκειται για πολλές μικρές παραλίες, σε μικρούς κόλπους και βράχια, οι οποίες δεν είναι οργανωμένες, αλλά είναι πολύ καθαρές με βαθιά και δροσερά νερά.

3) Μαύρο Λιθάρι Σαρωνίδας

Βρίσκεται 39 χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας και πήρε το όνομά της από τον μαύρο βράχο που στη μια πλευρά της. Είναι καλά οργανωμένη, με beach bar και ξαπλώστρες και είναι πολύ δημοφιλής στη νεολαία. Διαθέτει χώρο παρκινγκ, δημόσιες τουαλέτες και ντους για τους λουόμενους, ενώ το βράδυ διοργανώνονται συχνά beach parties.

4) Παραλία Λουμπάρδας Κορωπίου

Βρίσκεται στη λεωφόρο Σουνίου, 27 χλμ. από την Αθήνα, σε έναν κόλπο προστατευμένο από τον αέρα. Δεν είναι οργανωμένη σε όλη την έκτασή της, αλλά βρίσκεται κοντά στην Βάρκιζα και την Αγία Μαρίνα, όπου μπορεί κανείς να προμηθευτεί τα απαραίτητα.

5) Λεγραινά

Λέγεται και ΚΑΠΕ και βρίσκεται κοντά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο, και φημίζεται για τα πολύ καθαρά νερά. Δεξιά κι αριστερά υπάρχουν διακριτικά κολπάκια.

6) Ερωτοσπηλιά- Πόρτο Ράφτη

Είναι μια μικρή, αμμουδερή παραλία, στο εσωτερικό ενός μικρού ορμίσκου ένα χιλιόμετρο βορειοδυτικά από το Πόρτο Ράφτη, που μαζεύει πολύ κόσμο. Στην παραλία υπάρχει ένα κιόσκι με παγωμένα ποτά, δροσερά αναψυκτικά και πρόχειρο φαγητό.

7)Κακιά Θάλασσα- Κερατέα

Βρίσκεται ανατολικά της Κερατέας και χωρίζεται -από μια μικρή χερσόνησο με ένα εκκλησάκι- σε δυο ξεχωριστές παραλίες με λίγη άμμο και ψιλό βότσαλο. Ένα τμήμα της παραλίας οργανωμένο με ξαπλώστρες, ομπρέλες, ντους και αποδυτήρια, ενώ υπάρχουν και εξοχικές ταβέρνες για φαγητό και αναψυκτικά. Μην την προτιμήσετε όταν φυσάει βοριάς.

8) Χαμολιά- Μαρκόπουλο

Μία από τις πιο δημοφιλείς παραλίες, 4 χιλιόμετρα βορειοανατολικά από το Πόρτο Ράφτη, αλλά εκτεθειμένη στους δυνατούς βοριάδες. Δεν είναι οργανωμένη, αλλά όταν δεν φυσάει έχει πολύ καθαρά νερά. Είναι στον δρόμο που συνδέει το Πόρτο Ράφτη με την Λούτσα.

9) Παραλία Ζούμπερι- Νέα Μάκρη

Μόλις 1 χιλιόμετρο νότια από το κέντρο της Νέας Μάκρης, βρίσκεται η παραλία Ζούμπερι, που διαθέτει γήπεδο beach-volley, beach bar, αλλά και δυνατότητα για θαλάσσια σπορ, όπως καταδύσεις. Eπίσης, κοντά υπάρχουν ψαροταβέρνες και άλλες καταστήματα για φαγητό

10) Παραλία Μαρίκες- Ραφήνα

Πρόκειται για μια παραλία με αμμουδιά στην περιοχή της Ραφήνας -ανάμεσα στη Ραφήνα και τη Λούτσα- με μπαρ και γήπεδο volley. Οι βόρειοι και βορειοανατολικοί άνεμοι έρχονται κάθετα στην παραλία, αλλά τα νερά είναι ρηχά. Η παραλία δεν είναι οργανωμένη, αλλά βρίσκεται πολύ κοντά στη Ραφήνα.

kala-nea.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου