Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Διευκρινίσεις για την αδειοδότηση του ΑΡΤ TV

esr
Πρόστιμο 3.000 ευρώ για μη αποστολή των στοιχείων που προβλέπονται από το νόμο, επιβλήθηκε στον ραδιοφωνικό Σταθμό Night FM νομού Έβρου, στη σημερινή συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης. Σύσταση επίσης επιβλήθηκε στο Nickelodeon για προβολή περιεχομένου χωρίς σήμανση, καθώς και στον Alpha Channel για το τηλεπαιχνίδι Boing, ενώ στο αρχείο κατέληξε η εκπομπή του Γιώργου Τράγκα στον Real FM που μεταδόθηκε στις 5/2/2103 και είχε ελεγχθεί για έλεγχο για υποβάθμιση ποιότητας.

Δεν εγκρίθηκε από το Συμβούλιο η μεταβίβαση 20.866 μετοχών (2%), του ΣΚΑΪ από τον Γιώργο Κυριακίδη στην Ελένη Σκούρα, καθώς και δεν έχουν προσκομίσει αναγκαία στοιχεία «πόθεν έσχες».
Στο θέμα του Euronews σημειώνεται πως η ΕΡΤ έχει προσφύγει στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης του ΕΣΡ και ενημέρωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με το Euronews για την επίλυση του ζητήματος.
Τέλος, στην απόφαση του ΕΣΡ που αφορά το ΑΡΤ TV με την οποία ουσιαστικά δίνεται στο σταθμό άδεια εθνικής εμβέλειας, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Ιωάννης Λασκαρίδης διευκρίνισε ότι το κανάλι εξέπεμπε τα προηγούμενα χρόνια εκτός νομού Αττικής, εξαιτίας του ότι ήταν κομματικός σταθμός και όταν σταμάτησε να είναι κομματικός μετά τις εκλογές της περασμένης χρονιάς, σταμάτησε να είναι και νόμιμη η εκπομπή του. Όπως τονίστηκε, αναμένεται η ΕΙΤΗΣΕΕ να ασκήσει αίτηση ανάκλησης για την αναθεώρηση της απόφασης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου