Πέμπτη 23 Μαΐου 2013

Με επιφυλάξεις του Αριστερού Ρεύματος προχωρεί στην «αυτοδιάλυση» ο ΣΥΝ - Αποφάσεις μετά το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε η τάση του Π. Λαφαζάνη


Στην οδό της αυτοδιάλυσης, αλλά με «αστερίσκους» εισέρχεται ο ΣΥΝ, με την ελπίδα εκ μέρους της ηγετικής ομάδας και του κ. Αλ. Τσίπρα, ότι η διαδικασία θα ανοίξει ουσιαστικά το δρόμο για την ομογενοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η γραμματεία της μεγαλύτερης συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ συνεδρίασε το μεσημέρι της Τετάρτης και έλαβε αποφάσεις, ωστόσο από τη συζήτηση που έγινε αναδείχθηκαν οι διαθέσεις του Αριστερού Ρεύματος, οι οποίες βρίσκουν ανταπόκριση και εκφράζονται και στον ΣΥΡΙΖΑ, υπό την ομπρέλα της Αριστερής Πλατφόρμας.
Στη συνεδρίαση, από την οποία απουσίασε λόγω κοινοβουλευτικών υποχρεώσεων ο κ. Τσίπρας, κατατέθηκε η εισήγηση εκ μέρους της πλειοψηφίας και αποφασίστηκε ότι στις 8 Ιουνίου θα συνέλθει η ΚΕ του ΣΥΝ και στις 16 του μηνός το διαρκές συνέδριο με θέμα την αυτοδιάλυση του σχηματισμού και την ένταξή του στον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ.
Παρά ταύτα, εντύπωση προκάλεσε - και θεωρείται αποκαλυπτική των διαθέσεων της εσωκομματικής αντιπολίτευσης - η πρόταση που κατατέθηκε εκ μέρους του Ρεύματος, για σύγκληση του συνεδρίου του ΣΥΝ αφότου ολοκληρωθεί το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ, που έχει προγραμματιστεί για τα μέσα Ιουλίου!
Η πρόταση αυτή, παρά το γεγονός ότι δεν υιοθετήθηκε, ερμηνεύεται ως ενδεικτική της πρόθεσης του Ρεύματος και της Πλατφόρμας να δώσουν στο προσεχές διάστημα και ως την ύστατη στιγμή, τη μάχη κατά των σχεδίων της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ, υπονοώντας ακόμη και το ενδεχόμενο να μην έχει το Συνέδριο την έκβαση που επιθυμεί ο κ. Τσίπρας.
Κατά πολλούς, η πρόταση αυτή στην συνεδρίαση της Τετάρτης συνιστα μία από τις ενδείξεις για το γεγονός ότι η εσωκομματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ θα επιχειρήσει να παίξει όλα της τα χαρτιά, προκειμένου να ανακόψει την ορμή με την οποία ο κ. Τσίπρας ευελπιστεί να προχωρήσει στο ενιαίο σχήμα και πάντως να θέσει μία σειρά ζητήματα πολιτικής, στρατηγικής, γραμμής και τακτικής.
Στόχος, με βάση αυτές τις εκτιμήσεις, να διεκδικήσει και να κατοχυρώσει θέσεις, ρόλο και επιρροή εν όψει συνεδρίου και για την περίοδο έπειτα από αυτό.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου