Σάββατο 4 Μαΐου 2013

Σκάει “βόμβα” με τα ακίνητα, λόγω τρόικας


akinita-antikeimenikes-axies
Τη χαριστική βολή στην κτηματαγορά φαίνεται ότι θα δώσει η τρόικα, στην προσπάθειά της να προλάβει τυχόν αποτυχία στον στόχο των εσόδων από την πλευρά της κυβέρνησης, μέσω τις φορολόγησης των ακινήτων.

Ένα θέμα-φετίχ για την ελληνική κοινωνία, που ήδη έχει προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση λόγω του χαρατσιού μέσω της ΔΕΗ, σε μια εποχή κατά την οποία η οικοδομή έχει γονατίσει, με αποτέλεσμα να προσλάβει εφιαλτικές διαστάσεις η ανεργία σε μια σειρά από επαγγέλματα τα οποία σχετίζονται με αυτήν, οι εκπρόσωποι των δανειστών επαναφέρουν με επιτακτικό τρόπο στην τρικομματική κυβέρνηση Σαμαρά, την αξίωση για αυξήσεις-σοκ στις αντικειμενικές αξίες.
Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει η “Real News”, στο ρεπορτάζ της οποίας αναφέρεται ότι οι αυξήσεις θα φτάσουν στα επίπεδα του 20% για όσα βρίσκονται εντός σχεδίου, και 30% για τα αγροτεμάχια που βρίσκονται εκτός σχεδίου.
Η εφημερίδα αναφέρει ότι η συλλογιστική της τρόικας εστιάζει στην ανησυχία να μην επιτευχθούν οι στόχοι για τα έσοδα, όπως προβλέπονται στον φετινό προϋπολογισμό, και να απαιτηθεί η λήψη νέων μέτρων, προοπτική με την οποία έχει ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ότι δεν συμφωνεί.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου