Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Επίδειξη δύναμης από Σαμαρά σε Βενιζέλο- Κουβέλη

Ιδιαίτερα ισχυρός αισθάνεται ο Πρωθυπουργός μετά τις τελευταίες μετρήσεις αλλά και με τη διαμόρφωση ενός συγκεκριμένου πολιτικού κλίματος που ενισχύει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό.
Γνωρίζει επίσης ότι η ΔΗΜΑΡ, μπορεί φαινομενικά να αντέχει και να μετρά ελαφρές σχετικά απώλειες, αλλά δεν διαθέτει μία σταθερή και συμπαγή εκλογική βάση που θα της δώσει ασφάλεια. Αντίθετα, το Μαξίμου, εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται σε μία διαρκή φθίνουσα και καθοδική πορεία με απρόβλεπτη κατάληξη.
Ο κ.Σαμαράς θεωρεί ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του κ.Ρουπακιώτη έχει λανθασμένη στόχευση και αν τελικά εισαχθεί στη Βουλή και ψηφιστεί τότε είναι βέβαιο .άτι θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τη Χρυσή Αυγή.
Ο Πρωθυπουργός φέρεται ενοχλημένος με τον κ.Βενιζέλο περισσότερο παρά με τον κ.Κουβέλη. Θεωρεί ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ διακατέχεται από πανικό λόγω των πολύ χαμηλών ποσοστών που καταγράφει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις και έχει ενεργοποιήσει ξανά το σενάριο για να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή.
Στο Μαξίμου θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή δεν αντιμετωπίζεται με απαγορεύσεις και διοικητικά μέτρα αλλά με την εφαρμογή της ισχύουσας νομοθεσίας, που είναι επαρκής, αλλά και με πολιτικά μέσα.
Εκτιμούν ότι ο κ.Βενιζέλος θέλει να θέσει εκτός νόμου τη Χρυσή Αυγή προκειμένου να ανεβάσει τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ, κίνηση που όμως δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα του αποδώσει.
Αντιλαμβανόμενος την αδυναμία των άλλων δύο κυβερνητικών εταίρων ο Πρωθυπουργός είναι αποφασισμένος να φτάσει ακόμα και σε ρήξη, αν επιμείνουν να κατατεθεί το νομοσχέδιο του κ.Ρουπακιώτη.
Σε μία τέτοια περίπτωση θα τους θέσει ενώπιον της ευθύνης να δημιουργήσουν μία μείζονα κρίση ,που μπορεί να οδηγήσει σε πτώση της κυβέρνησης και πρόωρες εκλογές, που δεν θέλουν ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΔΗΜΑΡ.
Όλα αυτά επιβεβαιώνονται και από την πλήρη στήριξη που παρέχει ο κ.Σαμαράς στον Γενικό Γραμματέα του Υπουργικού Συμβουλίου κ.Μπαλτάκο, που σήκωσε το βάρος της σύγκρουσης με τον κ.Ρουπακιώτη αλλά και με το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ, για την αναγκαιότητα αυτού του νομοσχεδίου.


Read more: http://www.newsbomb.gr/politikh/story/310587/epideixi-dynamis-apo-samara-se-venizelo--koyveli#ixzz2UCgvx2e3

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου