Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Απάτη μαμούθ με προϊόντα μαϊμού

Μία καλοστημένη επιχείρηση παραγωγής και διακίνησης απορρυπαντικών και καλλυντικών μαϊμού είχε στηθεί στο Λάκκωμα Χαλκιδικής, τα οποία στη συνέχεια διοχετεύονταν στη γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης».

Σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένας 45χρονος κι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, σε δύο αποθήκες-εργαστήρια βρέθηκαν περισσότερες από 4.460 φιάλες μαϊμού απορρυπαντικών (μάρκας DIXAN, ΑRIEL, JOHNSON)  22.000 φιάλες καλλυντικών. 

Τις αποθήκες εκμεταλλευόταν ο 52χρονος ιδιοκτήτης του σούπερ μάρκετ «Αρβανιτίδης» στη Βόρεια Ελλάδα, Χαρίλαος Αρβανιτίδης (αδερφός του προέδρου της ΠΑΕ Βέροια), ο οποίος και πουλούσε τα μαϊμού προϊόντα στα υποκαταστήματά του. 

Επιπλέον εντοπίστηκαν τρεις μονάδες παραγωγής και εμφιάλωσης υγρών, δέκα εννέα δεξαμενές (χωρητικότητας ενός τόνου η καθεμία) που περιείχαν πρώτες ύλες για την παρασκευή των απομιμητικών προϊόντων, κενές φιάλες, ένα ανυψωτικό μηχάνημα και δελτία αποστολής της αλυσίδας για ποσότητα 5.000 φιαλών απορρυπαντικών.

Σε βάρος και των δύο ανδρών σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση των νόμων περί σημάτων, περί αθέμιτου ανταγωνισμού και περί πλαστογραφίας. Τα διαφυγόντα κέρδη, μόνο για τις 4.460 φιάλες των μαϊμού απορρυπαντικών, υπολογίζονται στις 62.000 ευρώ.


(Φωτογραφίες από τις αποθήκες)



 
Άγνωστο παραμένει αν τα απορρυπαντικά και τα καλλυντικά ήταν επικίνδυνα για την υγεία των καταναλωτών. Περισσότερα στοιχεία αναμένεται να παρουσιαστούν από την ΕΛ.ΑΣ. στις 13.30.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.



H ιστορία του Ομίλου

1949 Ο Νικόλαος Αρβανιτίδης εγκαινιάζει ένα μικρό παντοπωλείο στη Βέροια στην οδό Παλιάς Κεντρικής. Εργαζόμενος σκληρά και γεμάτος μεράκι για τη δουλειά καταφέρνει να κερδίσει την δική του θέση στην αγορά όχι μόνο της Βέροιας αλλά και της Έδεσσας και της Κοζάνης. Αποκτά φήμη αξιόλογου και ικανού εμπόρου και η πελατεία του συνεχώς αυξάνεται.

1969 Με χαμηλές τιμές και άριστη εξυπηρέτηση ο Νικόλαος Αρβανιτίδης συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία του στο χονδρικό εμπόριο και επεκτείνει τον κύκλο εργασιών του στους όμορους νομούς της Ημαθίας.

1972 Εγκαινιάζεται το πρώτο κατάστημα λιανικής στην οδό Αριστοτέλους στη Βέροια.

1979 Χρονιά ορόσημο καθώς οι υιοί του Νικολάου Αρβανιτίδη, Γεώργιος και Χαρίλαος αποκτούν ενεργό ρόλο και συμβάλλουν στην ανάπτυξη της επιχείρησης.

1983 Μεταφορά του πρώτου καταστήματος λιανικής σε ένα κατάστημα 900 τμ, το οποίο αποτέλεσε τον πρώτο κρίκο της αλυσίδας Σούπερ Μάρκετ Αρβανιτίδης. 

Στην επόμενη δεκαετία η αλυσίδα Σούπερ Μάρκετ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ λειτούργησε πολλά νέα καταστήματα στη Βέροια και ευρύτερα στον Νομό Ημαθίας.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα η εταιρεία επεκτείνεται εκτός του Νομού Ημαθίας και εγκαινιάζει Super markets σε Ν.Θεσσαλονίκης, Ν.Πιερίας, Ν.Πέλλας, Ν.Χαλκιδικής. 


2000 Η εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. προχωρά στην εξαγορά των εταιρειών "Γαλαξίας Α.ΒΕ.Ε." και "Άξονας Α.ΒΕ.Ε.". Με την κίνηση αυτή προστέθηκαν 40 νέα καταστήματα λιανικής πώλησης στον νομό Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, τα οποία συνέβαλαν στην ταχύτατη άνοδο της επιχείρησης. 

Την ίδια χρονική περίοδο αναπτύχθηκε νέο και πρωτοποριακό σύστημα logistics με σκοπό την γρήγορη εξυπηρέτηση των καταστημάτων και την καλύτερη κάλυψη των αναγκών των πελατών. 

2002 Η επέκταση συνεχίζεται με την εξαγορά της αλυσίδας super markets "ΑΣΕΛΕ Α.Ε." που είχε 6 καταστήματα στο Ν.Ιωαννίνων. 

2006 Η εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε αναπτύσσεται και προχωρά στην λειτουργία νέων καταστημάτων λιανικής πώλησης στο Ν.Θεσσαλίας, Ν.Καβάλας, Ν.Καρδίτσας, Ν.Μαγνησίας, Ν.Κοζάνης, Ν.Καστοριάς, Ν.Φλώρινας, Ν.Σερρών. 

2011 Η επιχείρηση ανοίγει 2 νέα καταστήματα στην πόλη της Λάρισας, 1 στο Βόλο, 2 στην Κατερίνη, 1 στη Θεσσαλονίκη και 1 στη Χαλκιδική.

2011 Η εταιρεία ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ Α.Ε.Ε.Ε. αριθμεί πλέον 170 super markets.


Τα παράνομα συσκευαστήρια των προϊόντων απομίμησης της εταιρείας "ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗ"






0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου