Τρίτη 7 Μαΐου 2013

Τι κάνει σήμερα η Υρώ Μανέ;

Η Υρώ Μανέ γεννήθηκε στη Χίο και είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα πολιτικών επιστημών. Αποφοίτησε από τη δραματική σχολή του Θεάτρου Τέχνης, όπου και συμμετείχε σε αρκετές παραστάσεις. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο ενώ πήρε μέρος σε διάφορους άλλους θιάσους. Έπαιξε σε διάφορες τηλεοπτικές σειρές όπως για παράδειγμα στους Δέκα Μικρούς Μήτσους, στο Δις Εξαμαρτείν, στα Εγκλήματα και σε διάφορες άλλες ενώ παράλληλα ασχολήθηκε και με τον κινηματογράφο.
 

Η Υρώ Μανέ έχει συνδέσει τα παιδικά της χρόνια με το νησί της. Τα περισσότερα καλοκαίρια της τα περνάει άλλωστε εκεί. Είχε φύγει από εκεί όταν ήταν μόλις κάποιων μηνών. 

Ο πατέρας της είχε αποφασίσει να εγκαταλείψει το νησί γιατί ήθελε να πετύχει κάτι περισσότερο για την οικογένειά του. 

Η ηθοποιός θέλει να κάνει τη δουλειά της όσο καλύτερα γίνεται και προσπαθεί να πετύχει αυτό που κάνει. Άλλωστε, έχει μάθει να βάζει μικρούς στόχους, που να μπορεί να τους πετύχει και να περνά καλά στην καθημερινότητά της. 

Αυτή την περίοδο η Υρώ Μανέ συμμετέχει στην δραματική παράσταση «Ο Συμβολαιογράφος» και υποδύεται την Ερασμία, μια γυναίκα με πάθος που βρίσκεται σε λάθος χώρο και λάθος χρόνο. Σε μια επαρχιακή πόλη της Ελλάδος, η Ερασμία, μια χήρα εγκλωβισμένη σε ένα περίπτερο και στα ήθη της μικρής κοινωνίας, οδηγείται στην απουσία. Μια χήρα είναι απλώς μια μεταχειρισμένη. Χωρίς δικαιώματα. 

Αντίδοτο στη φαντασίωσή της, τα κολοκυθάκια. Το κακό όμως δεν αργεί να γίνει. Ο πειρασμός εμφανίζεται. Και είναι κοντός, αλλά με προσόντα. Κι η Ερασμία πώς να πάει κόντρα στη λίμπιντο; Θύτης και θύμα μαζί, επιθυμεί το απαγορευμένον. Κι όταν τολμά να το προκαλέσει, η τιμωρία άμεση. Πρόκειται για μία παράσταση που αξίζει να δει κάποιος και η ηθοποιός ξέρει πολύ καλά να κάνει τη δουλειά της με τον καλύτερο τρόπο.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου