Παρασκευή 10 Μαΐου 2013

Ο Τσίπρας για πρόεδρος της Κομισιόν!


tsipras
Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα, προτείνει η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, για τη θέση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, όταν αποχωρήσει από τη θέση του ο σημερινός πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

«Εάν η Ευρωπαϊκή Ενωτική Αριστερά αποφάσιζε για έναν υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, αυτός θα μπορούσε να είναι ο Αλέξης Τσίπρας από την Ελλάδα, ένας νέος πολιτικός, που έχει αρχίσει να αναπτύσσει δυναμική και κοινό στην Ευρώπη» δήλωσε σχετικά η πρόεδρος της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γερμανίδα ευρωβουλευτής, Γκαμπριέλα Τσίμερ.
Η δήλωση έγινε στο Εργαστήριο Αρχισυντακτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπου πραγματοποιήθηκε συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλτς, τον αντιπρόεδρο, Ότμαρ Κάρας (Αυστρία, ΕΛΚ), καθώς και τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών ομάδων, με θέμα «Το μέλλον και οι προοπτικές της Ευρώπης στην κρίση».
Η ασφαλώς τιμητική πρόταση για τον κ. Τσίπρα έχει να κάνει με την ανάδειξη του επόμενου προέδρου της Κομισιόν, τον Οκτώβριο του 2014, δίχως πάντως να έχει αποκλειστεί το ενδεχόμενο μιας τρίτης θητείας για τον Πορτογάλο κ. Μπαρόζο. Υπενθυμίζεται, επίσης, ότι ο κ. Τσίπρας είναι αντιπρόεδρος του Κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου