Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Βαρύ το κλίμα από τη φθορά του ΠΑΣΟΚ και τον κίνδυνο εκλογικής «συντριβής»

E-mail από τον προσωπικό λογαριασμό του Ευάγγελου Βενιζέλου έλαβαν προχθές οι στενοί του συνεργάτες. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τούς καλεί σήμερα στις 12 το μεσημέρι σε σύσκεψη, με αντικείμενο, τα θέματα συζήτησης της αυριανής Κεντρικής Επιτροπής.

Το κλίμα στην Ιπποκράτους είναι πολύ βαρύ. Από την μία οι απειλές για εξώσεις και κατασχέσεις από ιδιοκτήτη και προμηθευτές και από την άλλη τα αποκαρδιωτικά δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν απίστευτη φθορά του ΠΑΣΟΚ κυρίως μετά τις «αποκαλύψεις» γύρω από τα οικονομικά του κόμματος.

Στην κοινοβουλευτική ομάδα έχουν αρχίσει να ανησυχούν πως στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν θα ξανακαταφέρουν να κερδίσουν την έδρα τους καθώς ο φόβος πως το ΠΑΣΟΚ υπάρχει περίπτωση να μην μπει στην Βουλή είναι πλέον διάχυτος.

Η τροπή της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής θα εξαρτηθεί εν πολλοίς από την εισήγηση του Ευάγγελου Βενιζέλου. Ορισμένοι συνεργάτες του, τού προτείνουν να ανοίξει την συνεδρίαση και να τεθούν όλα τα θέματα προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να επαναπροσδιορίσει με σαφήνεια την στρατηγική του όλα τα καυτά ζητήματα, πχ Κεντροαριστερά και συνεργασίες, σχέσεις με την κυβέρνηση, πορεία προς τις ευρωεκλογές και ασφαλώς τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ.

Το απαγορευμένο θέμα της Ιπποκράτους, δηλαδή τα οικονομικά αποτελούν τον φόβο και τον τρόμο των στελεχών. 

«Αν ξανανοίξει συζήτηση τελειώσαμε» λένε και επισημαίνουν ότι ο φάκελος αυτός θα πρέπει να κλείσει άμεσα χωρίς πολλά σχόλια και φυσικά χωρίς  να υπάρξουν διαρροές του πορίσματος, όταν αυτό θα παραδοθεί στα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου.

Η ψυχολογία των στελεχών βρίσκεται στο ναδίρ. Οι κυβερνητικοί σχεδιασμοί του ΠΑΣΟΚ έχουν πάει στον βρόντο, το αντιρατσιστικό μπήκε στο συρτάρι, τα δημοσκοπικά ποσοστά δεν είναι καν για να διαβάζονται, η ΔΗΜΑΡ αδιαφορεί για τα φλερτ της Ιιπποκράτους και ο κ. Σαμαράς καρπούται όλα τα οφέλη της όποιας κυβερνητικής επιτυχίας.
Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό εάν στην αυριανή συνεδρίαση θα εμφανιστεί ο Γιώργος Παπανδρέου. 

Οι περισσότεροι στοιχηματίζουν πάντως στο «όχι»...   

Άρτεμις Παραδείσου 



http://newpost.gr/

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου