Παρασκευή 24 Μαΐου 2013

Οι δέκα πιο κοινοί εφιάλτες των ανθρώπων


Τα όνειρα, σύμφωνα με την επιστήμη, αποτελούν απόρροια των ανησυχιών, των …
φόβων, των επιθυμιών αλλά του υποσυνείδητού μας γενικά, και για το λόγο αυτό η ανάλυσή τους πρέπει να είναι πολύ εξατομικευμένη στην προσωπικότητα του κάθε ατόμου. Όμως, σύμφωνα με έρευνες, υπάρχουν και κάποια όνειρα, συνήθως εφιάλτες, τα οποία, κάποιο ή κάποια από αυτά, τα έχουμε δει οι περισσότεροι τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας.

Αυτά είναι τα εξής (ακολουθεί η επικρατέστερη ερμηνεία τους):
1. Σοβαρή ασθένεια: Αγωνία για το άγνωστο, φόβος μη χάσουμε κάποιο συγγενικό πρόσωπο ή δυσκολία αποδοχής μιας πραγματικότητας.
2. Επίθεση ή τραυματισμός: Φόβος απέναντι στους άλλους και στην υποτιθέμενη βία που περιμένουμε να δεχτούμε από κάποιους (λεκτική ή σωματική).
3. Ατύχημα με το αυτοκίνητο: Δυσκολία ελέγχου της ζωής αλλά και η βίωση μιας ζωής εκτός ελέγχου.
4. Πνιγμός: Βίωση μιας αγχώδους κατάστασης ή απλώς ο φόβος απέναντι στο υγρό στοιχείο.
5. Πτώση στο κενό: Φόβος για τα ύψη, δυσκολία να κρατήσει κάποιος τη ζωή του σε έλεγχο ή ακόμα και φόβος για το θάνατο.
6. Πέσιμο των δοντιών: Αδυναμία αντιμετώπισης μιας κατάστασης, εκτός ελέγχου πράξεις και ανεπάρκεια σε μια ορισμένη ενέργεια.
7. Αποπροσανατολισμός, χάσιμο σε άγνωστους δρόμους: Βίωση μιας ζωής εκτός ελέγχου ή αδυναμία να αποφασίσει κάποιος σε ποια κατεύθυνση πρέπει να πάει. Επίσης έλλειψη συγκέντρωσης σε συγκεκριμένες οδηγίες.
8. Αποτυχία στις εξετάσεις: Έλλειψη προετοιμασίας για κάτι ή μια ενέργεια δεν έγινε όπως έπρεπε.
9. Κυκλοφορώντας γυμνός σε δημόσιο χώρο: Αίσθηση ότι κάποιος είναι ευάλωτος ή εκτεθειμένος σε κάτι ή κάποιον ή αγωνία ότι έχει αποκαλύψει μυστικά που δεν έπρεπε.
10. Κυνηγημένος: Προσπάθεια να αποφύγει κάποιος μια δυσάρεστη κατάσταση ή η αίσθηση της απομάκρυνσης από την πραγματικότητα.
Πηγή: tsekouratoi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου